Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2005 10:45

Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Egnatia Finance: «Ο Γ∆ του ΧΑ έχει υποχωρήσει περίπου κατά 9% από το φετινό υψηλό των 3.151 µονάδων στις 28 Φεβρουαρίου, µε τους ξένους θεσµικούς επενδυτές να βρίσκονται κυρίως στη θέση των πωλητών. Η διόρθωση δεν θεωρούμε ότι έχει ολοκληρωθεί, ενώ αναµένουµε ότι η διατήρηση της µεταβλητότητας θα παραµείνει το βασικό χαρακτηριστικό της αγοράς βραχυπρόθεσµα. Το θετικό κλείσιµο των αµερικανικών αγορών, επηρεασµένο από τη µείωση των τιµών πετρελαίου, είναι πιθανό να επηρεάσει αναλόγως τις ευρωπαϊκές αγορές και ενδεχοµένως την εσωτερική αγορά».

Aspis Bank: «Θεωρούµε πιθανή µια αντίδραση των µετοχών σήµερα, καθώς οι τιµές του πετρελαίου σηµείωσαν ελαφρά υποχώρηση χθες και οι αµερικανικές µετοχές έκλεισαν θετικά».

Marfin Analysis: «Με γνώµονα τα αρνητικά νέα, οι ρευστοποιήσεις έχουν κυριαρχήσει στην αγορά τις τελευταίες δυο εβδοµάδες οδηγώντας την χαµηλότερα. Κατά τη σηµερινή συνεδρίαση αναµένουµε η αγορά να ανακάµψει, µετά την πτώση στις τιµές του πετρελαίου και τη θετική εικόνα των αµερικανικών αγορών χθες».