Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 01 Απριλίου 2005 15:03

Μειώνεται στο 34% η συμμετοχή του Δημοσίου στον ΟΠΑΠ

Στη διάθεση επιπλέον μετοχών της εταιρείας "Οργανισμός Προγνωστικών Αγώνων Ποδοσφαίρου - ΟΠΑΠ ΑΕ" προχωρά το ελληνικό Δημόσιο, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών. Η διάθεση των επιπλέον μετοχών της εταιρείας στους επενδυτές θα έχει ως αποτέλεσμα να μειωθεί στο 34% η συμμετοχή του Δημοσίου από το 51% που είναι τώρα.

Οπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, κατατίθεται σήμερα στη Βουλή η σχετική νομοθετική διάταξη, και προστίθεται ότι το Δημόσιο θα διατηρήσει σε κάθε περίπτωση ισχυρή καταστατική συμμετοχή.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται ότι η Διϋπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων θα λάβει τις σχετικές αποφάσεις για το χρονοδιάγραμμα και τους όρους διάθεσης των μετοχών, αφού συνεκτιμήσει όλους τους παράγοντες για την επιτυχή διάθεσή τους.

Επίσης, αναφέρεται ότι το ελληνικό Δημόσιο κατοχυρώνει με τη νομοθετική διάταξη που κατατίθεται στη Βουλή, το δικαίωμα διορισμού της πλειοψηφίας των μελών του δ.σ. της εταιρείας για όσο διάστημα διαρκεί η σύμβαση αποκλειστικότητας και οι τυχόν ανανεώσεις της. Με τον τρόπο αυτό, καταλήγει το υπουργείο, το ελληνικό Δημόσιο θωρακίζει ακόμη περισσότερο τους μετόχους του ΟΠΑΠ ΑΕ όσο και τους πολίτες που τον εμπιστεύονται.