Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 04 Απριλίου 2005 09:38

Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Aspis Bank: «Τα δυσµενή µακροοικονομικά νέα στις ΗΠΑ σε συνδυασµό µε την αύξηση των τιµών του πετρελαίου αναµένεται να δηµιουργήσουν τάσεις συσσώρευσης στα διεθνή χρηµατιστήρια σήµερα. Όσον αφορά τις ελληνικές µετοχές το γεγονός ότι η κυβέρνηση φαίνεται διατεθειµένη να επιταχύνει τη διαδικασία των ιδιωτικοποιήσεων είναι πολύ θετικό νέο αλλά τουλάχιστον για σήμερα εκτιµούµε ότι το αρνητικό διεθνές κλίµα θα υπερισχύσει».

Marfin Analysis: «Κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής ο Γενικός ∆είκτης σηµείωσε άνοδο 1,34% ανακάµπτοντας µετά τη διόρθωση των τελευταίων 3 ηµερών. Η αυξηµένη αστάθεια ήταν και πάλι το κύριο χαρακτηριστικό της συνεδρίασης. Ο FTSE 20 έκλεισε 1,16% υψηλότερα οδηγούµενος από τις µετοχές των ΟΤΕ, ΕΤΕ και Coca Cola HBC. Οι µ ετοχές µεσαίας κεφαλαιοποίησης σηµείωσαν άνοδο 1,26% µε τις µ ετοχές της Intralot και του Μυτιληναίου να παρουσιάζουν τη µεγαλύτερη άνοδο. Για τη σημερινή συνεδρίαση δεν αναµένουµε να συνεχιστεί η τάση της Παρασκευής καθώς θεωρούµε ότι ήταν µια τεχνική αντίδραση».

Praxis Securities: «Συνέχιση των διακυμάνσεων αναμένουμε στην αγορά και κατά τη σημερινή συνεδρίαση παρά το γεγονός ότι η ανοδική κίνηση της αγοράς κατά τη συνεδρίαση της Παρασκευής ενδέχεται να προκαλέσει μερική διατήρηση του αγοραστικού ενδιαφέροντος».

Fortius Finance: «Στο εσωτερικό, αν και ο Γ∆ έκλεισε την Παρασκευή σχεδόν στο ενδοσυνεδριακό υψηλό (2,893.42 µονάδες ), η σχετικά χαµηλή αξία συναλλαγών κατέδειξε την επιφυλακτικότητα εκ µ έρους της πλειονότητας των εµπλεκοµένων στα χρηµατιστηριακά δρώµενα. Μπορεί η κινητικότητα στον ευαίσθητο τοµέα των αποκρατικοποιήσεων σε συνδυασµό µε θετική έκθεση ξένου οίκου για τον τραπεζικό κλάδο να άµβλυναν τις ανησυχίες αλλά δεν τις έχουν περιορίσει σηµαντικά ακόµα.

»Για τη σηµερινή συνεδρίαση εκτιµούµε ότι ο Γ∆ θα προσπαθήσει να κινηθεί σε υψηλότερες περιοχές µε την περαιτέρω πορεία του να εξαρτάται από το αγοραστικό ενδιαφέρον για τις τράπεζες και τον ΟΤΕ».