Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 04 Απριλίου 2005 15:03

Συναντήσεις του Πρωθυπουργού με επιχειρηματίες

Συναντήσεις με τους επιχειρηματίες Βασίλη Κωνσταντακόπουλο και Βαρδή Βαρδινογιάννη, είχε σήμερα το μεσημέρι (12:00 και 13:00 αντίστοιχα) στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Στις 18:00 ο κ. Καραμανλής θα δεχθεί στο Μέγαρο Μαξίμου τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ, Δρακούλη Φουντουκάκο, και αμέσως μετά στις 18:30 τον πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Ν. Ευθυμίου.

Αύριο Τρίτη, στις 9 το πρωί ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΟΚΕ Ν. Αναλυτή και στις 9:30 με τον πρόεδρο του ΣΕΠΕ, Σπύρο Βυζάντιο.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, ο κ. Κωνσταντακόπουλος δήλωσε ότι συζήτησαν για θέματα επενδύσεων και ναυτιλίας. Όπως είπε τον ενημέρωσε για ένα επενδυτικό σχέδιο ύψους 250-300 εκατ. ευρώ που προωθεί στη Μεσσηνία για κατασκευή, σε πρώτη φάση το 2008, δυο ξενοδοχειακών μονάδων και δύο γηπέδων γκολφ καθώς και κέντρων θαλασσοθεραπείας.

Ο κ. Κωνσταντακόπουλος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί γραφείο υποδοχής επενδυτών ώστε να ενημερώνονται για τα θέματα της νομοθεσίας, να προωθείται η έκδοση αδειών κλπ.

Σε αλλεπάλληλες ερωτήσεις για το περιεχόμενο και το σκοπό των παραπάνω συναντήσεων του πρωθυπουργού, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, επισήμανε πως οι συναντήσεις αυτές γίνονται στο πλαίσιο των συντονισμένων προσπαθειών της κυβέρνησης για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, τη δημιουργία νέων επενδύσεων και κατά συνέπεια και νέων θέσεων εργασίας. «Μεγάλη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η προσέκλυση νέων επενδύσεων στο πλαίσιο του ιδιαίτερα ευνοϊκού επενδυτικού κλίματος που δημιουργείται στη χώρα, αφού είχαμε επενδυτικά σχέδια που λίμναζαν, βάλτωναν επί 10 χρόνια», ανέφερε σχετικά ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Όσον αφορά τον τρόπο που κλείνονται τα ραντεβού, το περιεχόμενο των συζητήσεων, καθώς και ποιο είναι το κριτήριο των συγκεκριμένων επιλογών του Πρωθυπουργού, ο κ. Αντώναρος ανέφερε ότι τα συγκεκριμένα ραντεβού γίνονται κατόπιν συνεννόησης με το γραφείο του Πρωθυπουργού, ενώ πρόσθεσε πως ο κ. Καραμανλής συναντάται με εκλεγμένους εκπροσώπους επιχειρηματιών και κοινωνικών τάξεων.

Αυτό το έκανε τακτικά ο κ. Καραμανλής και όταν ήταν αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, δήλωσε ο κ. Αντώναρος και πρόσθεσε: «Ο πρωθυπουργός κάνει συναντήσεις, συζητήσεις, ακούει το σφυγμό της κοινωνίας και παίρνει ιδέες από διάφορους εκπροσώπους».

Πηγή ΑΠΕ, ΜΠΕ