Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016 11:02

Μικρά κέρδη στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Μικρά κέρδη εμφανίζει στην εκκίνηση της σημερινής συνεδρίασης το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές να αποτιμούν τόσο τελευταίες εξελίξεις στο «μέτωπο» της διαπραγμάτευσης, όσο και το κλίμα ευφορίας στις διεθνείς αγορές.

Μικρά κέρδη εμφανίζει στην εκκίνηση της σημερινής συνεδρίασης το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές να αποτιμούν τόσο τελευταίες εξελίξεις στο «μέτωπο» της διαπραγμάτευσης, όσο και το κλίμα ευφορίας στις διεθνείς αγορές.

Συγκεκριμένα, λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 0,11% στις 616,49 μονάδες, με τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης να καταγράφει οριακές απώλειες κατά 0,08% στις 1.661,03 μονάδες. Ο τζίρος ανέρχεται στα 6,57 εκατ. ευρώ, ενώ από το σύνολο των μετοχών, 24 ενισχύονται, 16 υποχωρούν και 14 παραμένουν αμετάβλητες.

Ο τραπεζικός κλάδος κινείται οριακά ανοδικά κατά 0,07% στις 596,38 μονάδες, καθώς η Εθνική Τράπεζα σημειώνει κέρδη κατά 0,96%, η Τράπεζα Πειραιώς κατά 0,53% και η Eurobank κατά 0,59%, ενώ η Alpha Bank διολισθαίνει κατά 0,56%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Folli-Follie ενισχύεται άνω του 2%, ενώ στο 1% διαμορφώνεται η άνοδος για την Τέρνα Ενεργειακή, τη ΔΕΗ και τον Τιτάνα. Στον αντίποδα, ο Ελλάκτωρ υποχωρεί κατά 2,46%, ο ΟΤΕ κατά 0,80% και η Lamda Development κατά 0,84%.

Οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στις διαπραγματεύσεις, οι οποίες ολοκληρώθηκαν σήμερα, στις 5.30 το πρωί, μετά από έναν ολονύχτιο μαραθώνιο. Οι επικεφαλής των δανειστών αναχωρούν από την Αθήνα, λόγω της «Ημέρας των Ευχαριστιών» και την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να πραγματοποιήσουν τηλεδιάσκεψη με το οικονομικό επιτελείο της Αθήνας.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της ελληνικής ομάδας, τα «αγκάθια» αφορούν τα εργασιακά - σκέλος στο οποίο υπάρχει μεγάλη απόσταση μεταξύ των δύο πλευρών - την ενέργεια και το δημοσιονομικό. Μεγαλύτερη σύγκλιση παρατηρείται στο θέμα του δημοσιονομικού κενού για το 2018, αλλά και στο ζήτημα του εξωδικαστικού συμβιβασμού για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Την ίδια ώρα, σε κλίμα ευφορίας βρίσκονται οι διεθνείς αγορές, χάρη στις προοπτικές συμφωνίας για τη μείωση της παγκόσμιας παραγωγής αργού. Χθες το βράδυ, οι αμερικανικοί δείκτες τερμάτισαν σε νέο ιστορικό υψηλό, χάρη στα ισχυρά κέρδη του ενεργειακού κλάδου. Μάλιστα, ο Dow Jones έκλεισε μόλις 43 μονάδες μακριά από το τεχνικό όριο των 19.000 μονάδων. Ανοδικά εκκίνησαν σήμερα και τα κυριότερα χρηματιστήρια στην Ευρώπη, με τον βρετανικό FTSE 100 να σημειώνει κέρδη κατά 0,75% και τον γερμανικό DAX κατά 0,54%.

Από την πλευρά της, νέα υψηλότερη τιμή για τον τίτλο του ΟΤΕ δίνει η Alpha Finance, η οποία σημειώνει πως βλέπει περιθώριο συνολικής απόδοσης 33,4%. Ειδικότερα, η χρηματιστηριακή εταιρεία δίνει τιμή-στόχο στα 11 από 10 ευρώ, διατηρώντας παράλληλα τη σύσταση «outperform».

Σε άλλη της έκθεση, αναβαθμίζει στα 22,5 ευρώ (από 20 ευρώ προηγουμένως) την τιμή - στόχο για τη μετοχή της Coca - Cola HBC, διατηρώντας παράλληλα, τη σύσταση  «outperform». Η Alpha Finance σημειώνει πως οι προβλέψεις της ως το 2020 διαμορφώνονται χαμηλότερα από το guidance της εισηγμένης.

naftemporiki.gr