Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 05 Απριλίου 2005 14:03

Απάντηση της Χαλκόρ στο Χ.Α. για την απόσχιση κλάδου

Σε απάντηση της επιστολής του Χ.Α. σχετικά με την απόσχιση του βιομηχανικού κλάδου ελάσεως και την εισφορά του στην εταιρεία ΒΕΚΤΩΡ ΑΕ Επεξεργασίας Μετάλλων, η εταιρεία ΧΑΛΚΟΡ ΑΕ με επιστολή της προς το Χ.Α. γνωστοποιεί τα εξής:

«1) Ο κλάδος ελάσεως της εταιρείας, ήδη εστιάζει τις προσπάθειές του σε νέα προϊόντα, και συγκεκριμένα στην παραγωγή προϊόντων ελάσεως Zinc-Titanium. Ετσι, το μέταλλο με το οποίο κυρίως θα απασχολείται ο κλάδος έλασης δεν θα είναι πλέον ο χαλκός και τα κράμματα του (ορείχαλκος κλπ.) αλλά ο ψευδάργυρος (zinc). Η απόσχιση του κλάδου έλασης και η εισφορά του στη ΒΕΚΤΩΡ εντάσσεται στο πλαίσιο της πολιτικής συγκέντρωσης ομοειδών δραστηριοτήτων υπό ενιαίο φορέα η οποία έχει αποδειχθεί επιτυχής σε θέματα οργάνωσης, παρακολούθησης, μείωσης κόστους και μεγέθυνσης του αποτελέσματος. Η ολοκλήρωση της απόσχισης τελεί υπό την "αίρεση" της έγκρισης του σχεδίου συμφωνίας απόσχισης/εισφοράς από τις γενικές συνελεύσεις των εμπλεκομένων εταιρειών (ΧΑΛΚΟΡ και ΒΕΚΤΩΡ) και των σχετικών εγκρίσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και της Νομαρχίας Αθηνών.

2) Κατά την τελευταία οικονομική χρήση 2004, ο κλάδος ελάσεως αντιπροσώπευε το 18,5% περίπου του συνολικού κύκλου εργασιών της ΧΑΛΚΟΡ και το 13,9% του μικτού αποτελέσματός της, με αντίστοιχη επίπτωση και στο καθαρό αποτέλεσμα.

3) Εύλογα εκτιμάται ότι οι προοπτικές της εταιρείας δεν θα επηρεαστούν αρνητικά από την απόσχιση του κλάδου, καθώς έναντι της εισφοράς του η ΧΑΛΚΟΡ ενσωματώνει, υπό την μορφή μετοχών της ΒΕΚΤΩΡ, την σημερινή και την αναμενόμενη αξία του εισφερόμενου κλάδου.

4) Ο κύκλος εργασιών του κλάδου ανήλθε στα 60 εκατ. Ευρώ περίπου δηλαδή κατώτερο του ποσοστού του 25% του συνολικού κύκλου εργασιών κατά την τελευταία οικονομική χρήση που απαιτείται κατά το άρθρο 334 του Κανονισμού Λειτουργίας του Χ.Α. για τη σύνταξη πληροφοριακού σημειώματος».