Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 06 Απριλίου 2005 09:23

Goldman Sachs: Προς τα κάτω αναθεώρηση των μετοχών της Allied Domecq

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ είναι ο χώρος για την άνοδο της μετοχής, μεσοπρόθεσμα, της Allied Domecq Plc, της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας οινοπνευματωδών ποτών στον κόσμο, είπαν χθες οι αναλυτές της Goldman Sachs Group Inc., προς τους επενδυτές, ενώ αναθεώρησαν προς τα κάτω την εισήγησή τους για την εταιρεία.

Οι μετοχές της Allied Domecq αναρριχήθηκαν 19% σήμερα, φθάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 16 ετών, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας, ότι βρίσκεται στο στάδιο των διαπραγματεύσεων για την εξαγορά της από την Pernod Ricard SA, την τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία οινοπνευματωδών στον κόσμο και την Fortune Brands Inc., την παραγωγό του μπέρμπον, Jim Beam.

«Αυτό είναι κακή τύχη», ανέφερε η Jane Coffey, επικεφαλής του τμήματος αγοραπωλησίας μετοχών της Royal London Asset Management, η οποία διαχειρίζεται 11 δισ. δολ. ΗΠΑ σε μετοχές και δεν κατέχει μετοχές της Allied Domecq, συμπληρώνοντας: «Υπήρχαν εκθέσεις για αυτές τις διαπραγματεύσεις εδώ και χρόνια, αλλά δεν συνέβη κάτι, παρά τώρα».

Οι αναλυτές της Goldman Sachs, της οποίας οι τραπεζίτες συμβουλεύουν την Allied Domecq στις διαπραγματεύσεις εξαγοράς της, αναθεώρησαν προς τα κάτω τη μετοχή της στο «in-line», από το «outperform», καθώς ανησυχία επικρατεί για την αυξανόμενη αδυναμία στην Ευρώπη και τα σημάδια υποχώρησης των όγκων στις ΗΠΑ, που θα περιορίσουν τα κέρδη της μετοχής, σε εισήγησή τους στις 4 Απριλίου.

Οι μετοχές της Allied Domecq σημείωσαν άνοδο 101 πένες, φθάνοντας στις 638 πένες η μία, στις 3:40' μ.μ. στο Λονδίνο, τοπική ώρα. Οι μετοχές αυξήθηκαν 1,3%, φθάνοντας στις 510 πένες η μία, στις 5 Νοεμβρίου του 2004, μετά την προς τα πάνω αναθεώρηση των μετοχών της από την Goldman Sachs, στο «outperform», από το «in-line».