Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 06 Απριλίου 2005 10:22

MCI: Απέρριψε τρίτη φορά την πρόταση εξαγοράς της από την Qwest

ΑΠΕΡΡΙΨΕ την πρόταση εξαγοράς της, για τρίτη φορά, από την Qwest Communications International Inc., προτιμώντας την προσφορά της Verizon Communications Inc., η MCI Inc., η υπ' αριθμόν δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία υπεραστικών τηλεπικοινωνιών των ΗΠΑ.

«Η Qwest βασίζεται τώρα στους μετόχους, οι οποίοι θα υπαγορεύσουν τα επόμενα βήματα σε αυτήν τη διαδικασία», αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας. Η Qwest, προσέφερε 8,94 δισ. δολ. ΗΠΑ ή 27,50 δολ. ανά μετοχή. Η Verizon, η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών των ΗΠΑ, συμφώνησε τον περασμένο μήνα να καταβάλλει 7,51 δισ. δολ. ή 23,10 δολ. ανά μετοχή, βελτιώνοντας την προηγούμενη προσφορά της.

Η MCI εμμένει στην άποψη ότι η Verizon, με χρηματιστηριακή αξία περίπου 100 δισ. δολ., θα αποτελέσει καλύτερο συνεργάτη στη μάχη της εταιρείας, για την απόκτηση μεγάλων πελατών. Η απόφαση αυτή, φέρνει σε αντίθεση το διοικητικό συμβούλιο της MCI με τους επενδυτές, όπως τον Bill Miller, της Legg Mason Inc., ο οποίος είπε, ότι, η προσφορά της Verizon, είναι πολύ χαμηλή. H Qwest, η τέταρτη μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης τηλεπικοινωνιών των ΗΠΑ, μπορεί να κάνει μια επιθετική προσέγγιση, σύμφωνα με τον Blake Bath, αναλυτή της Lehman Brothers.

«Επιλέγοντας την Verizon, τα διευθυντικά στελέχη της MCI αντιστέκονται», ανέφερε ο Paul Wright, αναλυτής της Loomis Sayles & Co., σε συνέντευξή του, πριν από την ανακοίνωση της απόφασης για νέα απόρριψη. Η Loomis, με έδρα τη Βοστώνη, διαχειρίζεται 65 δισ. δολ. σε μετοχές, συμπεριλαμβανομένων και μετοχών της Verizon και της Qwest. O εκπρόσωπος της MCI, Peter Lucht, δεν έκανε άμεσα κάποιο σχόλιο.

Στους άλλους επενδυτές της MCI, οι οποίοι έχουν δείξει την προτίμησή τους στην προσφορά της Qwest, συμπεριλαμβάνεται και ο John Paulson της Paulson Co., κάτοχος του 3,8% των μετοχών της.

Οι μετοχές της MCI υποχωρούσαν επτά σεντς, φθάνοντας χθες τα 25,01 δολ. η μία, στο Nasdaq της Ν. Υόρκης. Οι μετοχές της Verizon σημείωναν άνοδο 12 σεντς, φθάνοντας στα 35,77 δολ. η μία και της Qwest, κέρδιζαν τέσσερα σεντς, φθάνοντας στα 3,86 δολ. η μία, στο New York Stock Exchange (NYSE).