Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 08 Απριλίου 2005 17:56

Αλλαγές στους δείκτες Χ.Α.

Λόγω της συγχώνευσης με απορρόφηση της εταιρείας ΔΕΛΤΑ SINGULAR Α.Ε. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ από την εταιρεία ALPHA ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε. και την παύση διαπραγμάτευσης των μετοχών της πρώτης από το Χρηματιστήριο Αθηνών θα πραγματοποιηθούν αλλαγές στους δείκτες στους οποίους συμμετέχει.

Επίσης, λόγω της παρέλευσης 10 εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία έναρξης αναστολής διαπραγμάτευσης των μετοχών της εταιρείας «VETERIN Α.Β.Ε.Ε.» προβλέπεται η αφαίρεση των μετοχών της εταιρείας από τους Δείκτες στους οποίους συμμετέχει.

Πιο συγκεκριμένα:

· Οι μετοχές της εταιρίας «ΔΕΛΤΑ SINGULAR Α.Ε. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ» αφαιρούνται από τους Δείκτες Γενικός Δείκτης Κύριας Αγοράς και Γενικός Δείκτης Συνολικής Απόδοσης Κύριας Αγοράς και αντικαθίστανται από τις μετοχές της εταιρείας «FORTHnet A.E. ».

· Οι μετοχές της εταιρίας «ΔΕΛΤΑ SINGULAR Α.Ε. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ» αφαιρούνται από τον Δείκτη Πληροφορικής και αντικαθίστανται από τις μετοχές της εταιρείας «UNISYSTEMS A.E.».

· Οι μετοχές της εταιρίας «ΔΕΛΤΑ SINGULAR Α.Ε. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ» αφαιρούνται από τον Δείκτη FTSE/ASE Mid 40 και αντικαθίστανται από τις μετοχές της εταιρείας «JUMBO ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» με συντελεστή στάθμισης 50%.

· Οι μετοχές της εταιρίας «ΔΕΛΤΑ SINGULAR Α.Ε. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ» αφαιρούνται από τον Δείκτη FTSE/ASE 140 και αντικαθίστανται από τις μετοχές της εταιρείας «Π. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.Β.Ε» με συντελεστή στάθμισης 30%.

· Οι μετοχές της εταιρίας «JUMBO ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ» αφαιρούνται από τον Δείκτη FTSE/ASE SmallCap 80 και αντικαθίστανται από τις μετοχές της εταιρείας «Π. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.Β.Ε» με συντελεστή στάθμισης 30%.

· Οι μετοχές της εταιρίας «VETERIN Α.Β.Ε.Ε.» αφαιρούνται από τους Δείκτες FTSE/ASE SmallCap 80 και FTSE/ASE 140 και αντικαθίστανται από τις μετοχές της εταιρείας «Ι. ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ – Ι.ΛΑΠΑΣ Α.Ε.» με συντελεστή στάθμισης 20%

· Οι μετοχές της εταιρίας «VETERIN Α.Β.Ε.Ε.» αφαιρούνται από τον Δείκτη Υψηλής Κυκλοφοριακής Ταχύτητας χωρίς την άμεση αντικατάσταση τους από τις μετοχές άλλης εταιρείας. Η αντικατάσταση των μετοχών στον Δείκτη θα πραγματοποιηθεί κατά τα ορίζοντα στην παρ. 10.1.1 των Βασικών Κανόνων Διαχείρισης και Υπολογισμού των Δεικτών της Αγοράς Μετοχών του Χ.Α. μετά την πάροδο 10 εργάσιμων ημερών.

Οι αλλαγές θα πραγματοποιηθούν μετά το τέλος της συνεδρίασης της 08/04/2005.