Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 13 Απριλίου 2005 10:18

Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Praxis Securities: «Η θετική κίνηση των αγορών από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού ενδέχεται να ασκήσει θετική επίδραση στην εγχώρια αγορά κατά τη σημερινή συνεδρίαση. Ωστόσο, διατηρούμε την επιφυλακτικότητά μας αφενός διότι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, η αγορά βρίσκεται σε αμυδρά ανώτερα επίπεδα από τη δίκαιη αποτίμησή της, ενώ αφετέρου έχουμε εισέλθει σε περίοδο ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων με βάση τα ΔΠΧΠ, γεγονός το οποίο ενδέχεται να κρύβει αρνητικές εκπλήξεις».

Marfin Analysis: «Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ο Γενικός ∆είκτης έκλεισε µε άνοδο µε οριακά αυξηµένες αγορές και υψηλότερο όγκο συναλλαγών. Η αγορά εµφανίζει σηµάδια ανάκαµψης µε βασικό καταλύτη τις ιδιωτικοποιήσεις (ΟΠΑΠ, Αερολιµένας Αθηνών, Ταχυδροµικό Ταµιευτήριο και Τράπεζα Αττικής) στο άµεσο μέλλον».

Artion Securities: «Η αγορά πιθανώς να προσπαθήσει να πλησιάσει τα προηγούμενα υψηλά αλλά η δύναμή της είναι αμφισβητήσιμη και οι διεθνείς αγορές δεν είναι προς το παρόν διατεθειμένες να την ενισχύσουν σε κάποια ανοδική κίνηση».