Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 13 Απριλίου 2005 13:08

Μorgan Stanley: Σχεδιάζουν να παραιτηθούν οι τραπεζίτες Perella και Meguid

ΕΤΟΙΜΟΙ να αποχωρήσουν, από την υπ' αριθμόν δύο χρηματιστηριακή φίρμα στον κόσμο, την Morgan Stanley, είναι οι δύο επενδυτικοί τραπεζίτες της, Joseph Perella και Terry Meguid, στο πλαίσιο της εξόδου των υψηλόβαθμων στελεχών από τη φίρμα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, το οποίο επικαλέστηκε ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα, αλλά θέλησαν να κρατήσουν την ανωνυμία τους.

Ο Perella, 63 ετών και ο Meguid, 49 ετών, αποφάσισαν να παραιτηθούν, δύο εβδομάδες μετά την ανακοίνωση σοκ, του εκτελεστικού της διευθυντή, Philip Purcell, ότι απομακρύνει από τη θέση του προέδρου, τον Stephan Newhouse, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα. Η εκπρόσωπος της Morgan Stanley στο Λονδίνο, Andrea Bothamley, αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα.

«Η παραίτηση των δύο υψηλόβαθμων στελεχών, δεν είναι καλή είδηση κι αυτό αυξάνει την πίεση που ασκείται στον Purcell», ανέφερε η Corinne Cunningham, αναλύτρια της Royal Bank of Scotland Group Plc στο Λονδίνο.

Οκτώ πρώην στελέχη της Morgan Stanley, ένωσαν τις δυνάμεις τους, σε μια προσπάθεια απομάκρυνσης του Purcell, επειδή όπως λένε, μειώνει τη χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας. Η ομάδα των πρώην στελεχών της φίρμας, της οποίας ηγείται ο πρώην πρόεδρός της Robert G. Scott, 59 ετών, έχει ήδη πιέσει τον Purcell να ανακοινώσει τον διαχωρισμό του κλάδου της κάρτας Discover, από την Morgan Stanley.

H Morgan Stanley έχει χάσει περισσότερα από πέντε υψηλόβαθμα στελέχη, από τη στιγμή που ο Purcell υποβίβασε τον Newhouse, συμπεριλαμβανομένου και του Vikram Pandit, ο οποίος ήταν υπεύθυνος της αγοραπωλησίας μετοχών και της επενδυτικής τραπεζικής, καθώς επίσης και τον John Havens, επικεφαλής αξιών.

Σε μια προσπάθεια εξισορρόπησης της διοικητικής ομάδας, ο Purcell όρισε τον Perella υποδιευθυντή στις 29 Μαρτίου. Από τότε, οι τραπεζίτες, συμπεριλαμβανομένου και του Vikram Gandhi, ο οποίος ήταν αναπληρωτής του τμήματος θεσμικών επενδυτών, έδωσαν την παραίτησή τους στην Morgan Stanley.

O Perella, κατατάσσεται μεταξύ των καλύτερων τραπεζιτών της Wall Street και διοίκησε τα τμήματα επενδυτικής τραπεζικής τριών διαφορετικών οίκων, την τελευταία 20ετία. Πήγε στην Morgan Stanley το 1993, αφού εργάστηκε στην First Boston και μετά ίδρυσε την Wasserstein Perella & Co., με τον Bruce Wasserstein.

O Meguid ξεκίνησε να εργάζεται στην Morgan Stanley το 1978 και διοίκησε την επενδυτική τραπεζική της εταιρείας, για περίπου πέντε χρόνια.

Οι μετοχές της Morgan Stanley σημείωσαν άνοδο 41 σεντς χθες, φθάνοντας στα 54,75 δολ. η μία κατά τη διαπραγμάτευσή τους, χθες, στη Ν. Υόρκη. Υποχώρησαν σε ποσοστό 1,3%, από τη στιγμή των ανακατατάξεων στις οποίες προχώρησε ο Purcell στις 28 Μαρτίου. Ο δείκτης των μετοχών των 12 εταιρειών που απαρτίζουν τον Amex Broker/Dealer Ιndex, σημείωσε την ίδια χρονική περίοδο, ελαφρά διαφοροποίηση.