Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 14 Απριλίου 2005 12:16

Kerry Poperties: Αυστηρά μέτρα στην Κίνα, καθυστέρηση του project

ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ, ενδέχεται να σημειώσει το μεγαλύτερο επιχειρηματικό σχέδιο της Kerry Properties Ltd., στη Σαγκάη, ύψους 600 εκατ. δολ. ΗΠΑ, για την κατασκευή ξενοδοχείου, γραφείου και συγκροτήματος κατοικιών στην καρδιά της πόλης, καθώς η κυβέρνηση της Κίνας, θέτει πειθαρχικά μέτρα στην αγορά του real estate.

H Kerry, εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, που ελέγχεται από την οικογένεια του Robert Kuok από τη Μαλαισία, είπε, ότι ακόμη χρειάζεται την έγκριση της κυβέρνησης για το σχέδιο, σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ. Οι τηλεφωνικές κλήσεις στην Kerry και στην συνέταιρό της Shangri-La Asia Ltd., δεν απαντήθηκαν αμέσως.

«Η καθυστέρηση, μπορεί να καθυστερήσει εξ αιτίας της επιβολής αυστηρότερων μέτρων, στην ακίνητη περιουσία στην Κίνα», ανέφερε η Thersa Lo., αναλύτρια της BOC International (Holdings) Ltd., που κατατάσσει τις μετοχές της Shangri-La στο «outperform».

Η ανακοίνωση της Kerry, έρχεται την ίδια ημέρα, που το κρατικό συμβούλιο της Κίνας, το ανώτατο κυβερνητικό όργανο της χώρας, είπε, ότι θα πρέπει να εντείνει του ελέγχους στις επενδύσεις και τις τιμές των ακινήτων. Το όργανο, πριν από δύο εβδομάδες είπε, ότι η αύξηση των τιμών ακίνητης περιουσίας στην Κίνα, οδεύει να απειλήσει τη σταθερότητα της δεύτερης σε μέγεθος οικονομίας της Ασίας.

Οι μετοχές της Kerry, που φέτος έχουν σημειώσει άνοδο 4,5%, παρέμεναν αμετάβλητες στα 17,35 δολ. Χονγκ Κονγκ η μία, στο μέσον της συνεδρίασης στο Χονγκ Κονγκ. Οι μετοχές της Shangri-La, που φέτος έχουν σημειώσει άνοδο 5,4%, υποχωρούσαν 0,4%, φθάνοντας στα 11,75 δολ. Χονγκ Κονγκ η μία. Kerry και Shangri-La, είπαν σήμερα, ότι η προθεσμία για την συμπλήρωση των συμβολαίων και των συμφωνιών σε αυτό το επιχειρηματικό σχέδιο, δεν θα παραταθεί πέραν της 31ης Δεκεμβρίου του έτους.