Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 18 Απριλίου 2005 10:25

William Hill: 945 εκατ. δολ., για τα γραφεία στοιχημάτων της Stanley

ΤΗΝ πρόθεσή της, να αγοράσει τα γραφεία στοιχημάτων της Stanley Leisure Plc, έναντι ποσού πλέον των 500 εκατ. λιρών (945 εκατ. δολ. ΗΠΑ), καθώς επιδιώκει να ανταγωνιστεί τη μεγαλύτερη εταιρεία στοιχημάτων, Ladbrokes, ανακοίνωσε η William Hill Plc.

H William Hill ανέβαλε την πρότασή της για επιστροφή 453 εκατ. λιρών στους μετόχους, εν αναμονή του αποτελέσματος των συνομιλιών, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Η εταιρεία θα επιστρέψει τα κεφάλαια εάν δεν επιτύχει μία συμφωνία με την Stanley Leisure, σύμφωνα με την William Hill.

H William Hill, που ανακοίνωσε στις 2 Μαρτίου, αύξηση 19% των καθαρών της κερδών στο σύνολο της χρήσης, δεν έχει σχέδια να χρησιμοποιήσει τα κεφάλαιά της στην επέκταση των καζίνο, μετά τις προτεινόμενες αλλαγές των νόμων περί τυχερών παιχνιδιών στη Βρετανία από την κυβέρνηση στα τέλη του περασμένου έτους. Αντί αυτών θα επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στα γραφεία στοιχημάτων.

Η William Hill διαχειρίζεται περισσότερα από 1.600 γραφεία στοιχημάτων στη Βρετανία και η Stanley Leisure έχει περισσότερα από 600 στις βρετανικές νησίδες, σύμφωνα με τα στοιχεία των εταιρειών, στο web site τους. Η Ladbrokes, ιδιοκτησία της Hilton Group Plc, διαθέτει 2.377 γραφεία στοιχημάτων.

Σύμβουλος της William Hill για την εμπορική συναλλαγή, είναι η Citigroup Inc. και η JPMorgan Cazenove σύμβουλος της Stanley Leisure, σύμφωνα με την ανακοίνωση.