Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2001 21:17

Υποχώρησαν σήμερα οι τιμές πετρελαίου

Κατά περίπου 3% υποχώρησαν σήμερα οι τιμές του «μαύρου χρυσού» στις διεθνείς αγορές μετά από δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο ο ΟΠΕΚ αύξησε τον περασμένο μήνα την ημερήσια παραγωγή πετρελαίου.

Σύμφωνα με το "Middle East Economic Syrvey" τα κράτη-μέλη του ΟΠΕΚ παρήγαγαν τον περασμένο μήνα μεγαλύτερες ποσότητες πετρελαίου απ’ ό,τι αρχικώς είχε συμφωνηθεί, ενώ είναι αποφασισμένα να πράξουν το ίδιο, εφόσον το Ιράκ εμμείνει στην απόφασή του να μην τροφοδοτεί με πετρέλαιο τις διεθνείς αγορές.

Υπενθυμίζεται, ότι ο γενικός γραμματέας του OΠEK, Aλί Pοντρίγκεζ, σε συνέντευξή του στη γερμανική "Am Sonntag" άφησε να εννοηθεί ότι είναι πολύ πιθανή νέα αύξηση της ημερήσιας παραγωγής του οργανισμού, επανέλαβε, ωστόσο, ότι το καρτέλ δεν έxει ακόμα καταλήξει σε οριστική απόφαση για το κατά πόσο θα αυξήσει την παραγωγή πετρελαίου στο δεύτερο εξάμηνο.

Στις 21:00' ώρα Ελλάδος, στην αγορά του Λονδίνου, η τιμή του μπρεντ για συμβόλαια παράδοσης Αυγούστου είχε διαμορφωθεί στα 27,52 δολάρια ανά βαρέλι μειωμένη κατά 60 σεντς. Την ίδια ώρα, στην αγορά της Νέας Υόρκης η τιμή του αργού υποχωρούσε κατά 73 σεντς και βρισκόταν στα 27,78 δολάρια ανά βαρέλι.