Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 20 Απριλίου 2005 11:10

Ανοδικές τάσεις στη Σοφοκλέους

ΑΝΟΔΙΚΑ κινείται από την αρχή της συνεδρίασης ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης, ο οποίος αυτή την ώρα (11:08) βρίσκεται στις 2.921,51 μονάδες αυξημένος κατά 0,56%.

Ο τζίρος έχει διαμορφωθεί στα 6,05 εκατομμύρια ευρώ.

Από το σύνολο των μετοχών που έχουν αλλάξει χέρια 53 σημειώνουν άνοδο, 19 υποχωρούν και 47 παραμένουν σταθερές.

Σημαντική άνοδο κατά 3,58% σημειώνει η μετοχή του ΟΠΑΠ. Η Citigroup προχώρησε στην αναβάθμιση της τιμής – στόχου για τη μετοχή του ΟΠΑΠ στα 25,2 ευρώ ανά μετοχή, από 19,2 ευρώ ανά μετοχή. Παράλληλα, αναθεώρησε προς τα πάνω την επενδυτική της σύσταση για τη μετοχή του Οργανισμού σε «αγορά» από «διακράτηση».

Εξάλλου, κυβερνητικά στελέχη δήλωσαν ότι η πώληση ποσοστού του ΟΠΑΠ από το Δημόσιο θα πρέπει να αναμένεται μέσα στο επόμενο δίμηνο με τη διαδικασία της δημόσιας προσφοράς.

«Η αγορά αναμένεται να κινηθεί στα τρέχοντα επίπεδα καθώς η αξία των συναλλαγών παραμένει χαμηλή, επικεντρωμένη στις μετοχές του δείκτη FTSE/ASE20. Ωστόσο, το αγοραστικό ενδιαφέρον είναι πιθανό να συνεχιστεί για την Εθνική και την Coca-Cola 3E, ενώ οι πιέσεις στον ΟΠΑΠ θα υποχωρήσουν μετά από δημοσιεύματα ότι η διάθεση ποσοστού θα γίνει σε διάστημα έως 2 μηνών», αναφέρει η Κάππα Χρηματιστηριακή στο πρωινό της σχόλιο.