Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 20 Απριλίου 2005 13:57

Μ. Κεφαλογιάννης: «Μηδενικές φέτος οι αυξήσεις στα ναύλα»

Το θέμα της ανάπτυξης των λιμανιών, η αναγέννηση της κρουαζιέρας και η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στην Κρήτη την Παρασκευή, ήταν τα θέματα που απασχόλησαν κατά τη σημερινή τους συνάντηση τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλη Κεφαλογιάννη.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο αύξησης των ναύλων στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, ο κ. Κεφαλογιάννης σημείωσε:

«Η κυβέρνηση κρατάει τις προεκλογικές της υποσχέσεις. Όλα τα νησιά, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, θα έχουν πρόσβαση και τακτική επικοινωνία με το κέντρο. Για φέτος έχουμε μηδενικές αυξήσεις. Οι μόνες αυξήσεις που συζητούνται, με βάση το πρόγραμμα του 1994 και το μαθηματικό τύπου που υπάρχει από τότε, είναι η αύξηση των καυσίμων. Τώρα μπορεί οι τιμές στα καύσιμα να είναι προς τα πάνω, αργότερα, του χρόνου, μπορεί να είναι προς τα κάτω, άρα θα μειωθούν και τα ναύλα. Εάν αυξάνεται το πετρέλαιο θα αυξάνονται κατά τι τα ναύλα, εάν μειώνεται το πετρέλαιο θα μειώνονται κατά τι τα ναύλα».

Ερωτηθείς για το θέμα της παραμονής του στο ΥΕΝ, ο κ. Κεφαλογιάννης παρέπεμψε στον Πρωθυπουργό ενώ όπως είπε, δεν τίθεται θέμα ανασχηματισμού.