Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 21 Απριλίου 2005 09:08

SAP: Aύξηση 11% των καθαρών κερδών από τις πωλήσεις σε ΗΠΑ και Ασία

ΑΥΞΗΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 11%, σημείωσαν το πρώτο τρίμηνο, τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής λογισμικού για λογαριασμό των εταιρειών στον κόσμο, SAP AG, καθώς η εταιρεία κέρδισε μερίδιο αγοράς και αύξησε τις πωλήσεις της στις ΗΠΑ και την Ασία.

Τα καθαρά της κέρδη αυξήθηκαν στα 254 εκατ. ευρώ (332 εκατ. δολ.) από 229 εκατ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, που εδρεύει στη Γερμανία. Τα έσοδα από τις άδειες, μέτρο της μελλοντικής ανάπτυξης, σημείωσαν αύξηση 17%, φθάνοντας στα 434 εκατ. ευρώ.

Η ανάκαμψη των ιαπωνικών δραστηριοτήτων και οι υψηλότερες πωλήσεις στις ΗΠΑ, όπου η SAP μαχόταν την Oracle Corp., μετά την εξαγορά της PeopleSoft Inc., αντί του ποσού των 10,3 δισ. δολ., βοήθησαν την εταιρεία από τη συρρίκνωση που γνώρισε στη Γερμανία. Προκειμένου να ανακτήσει την ηγετική της θέση στην αγορά λογισμικού, η SAP, θέλει να προσλάβει 3.000 ανθρώπους φέτος, με στόχο την αύξηση της έρευνας, των δαπανώ και της προσθήκης νέων προϊόντων.

Τα έσοδά της από το λογισμικό στις ΗΠΑ, αυξήθηκαν 27%, φθάνοντας τα 131 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που τα έσοδα από τις άδειες στην Ασία, σημείωσαν αύξηση 41%, φθάνοντας στα 65 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τη SAP. Η μεγαλύτερη εταιρεία λογισμικού, από πλευράς πωλήσεων, στην Ευρώπη, εμφάνισε 9% υψηλότερα έσοδα, φθάνοντας τα 215 εκατ. ευρώ.