Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 21 Απριλίου 2005 12:06

Το διορισμό προσωρινής διοίκησης θα ζητήσει το δ.σ. της Ipirotiki

Το διορισμό βασικών μετόχων και πιστωτών στη διοίκηση της Ipirotiki Software μέχρι τη γενική συνέλευση της 9ης Μαΐου 2005 θα ζητήσει αύριο το δ.σ. της εταιρείας, όπως αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση.

Η εταιρεία υπενθυμίζει στην ανακοίνωσή της ότι έχει αναθέσει και ήδη διενεργείται έκτακτος οικονομικός έλεγχος από τον κ. Ξένο Χαράλαμπο, τακτικό ορκωτό ελεγκτή της Ipirotiki, προκειμένου να εξακριβωθεί η πραγματική οικονομική κατάσταση της εταιρείας την ημερομηνία θανάτου του ιδρυτού και βασικού μετόχου της εταιρείας Χαρίλαου Μανιώτη, στις 3/4/2005.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης πως ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, μετά το θάνατο Μανιώτη, Τσοχαντάρης Χαράλαμπος παραιτήθηκε από την εν λόγω θέση, ενώ το διοικητικό συμβούλιο δεν προχώρησε σε αντικατάστασή του.

Ως εκ τούτου, η εταιρεία στερείται νομίμου εκπροσωπήσεως, ενώ παράλληλα σημειώνεται πως παραιτήθηκε και ο εκ των ανεξαρτήτων μελών κ. Κυριακίδης Ηλίας.

Ωστόσο, τα υπόλοιπα μέλη Δ.Σ. και κατά προτροπή του παραιτηθέντος κ. Τσοχαντάρη, δεν παραιτήθηκαν, για έναν και μοναδικό λόγο, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, δηλαδή για να μην ματαιώσουν με την ενέργειά τους αυτή, τον ήδη διενεργούμενο έκτακτο οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο.