Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 22 Απριλίου 2005 10:57

Comdirect Bank: Περιορισμός συναλλαγών, 39% χαμηλότερα κέρδη

ΜΕΙΩΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 39%, σημείωσαν το πρώτο τρίμηνο της χρήσης, τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης online χρηματιστηριακής εταιρείας της Γερμανίας, Comdirect Bank AG, καθώς έκανε λιγότερες διαπραγματεύσεις σε συνδυασμό με την άνοδο του κόστους.

Τα καθαρά της κέρδη μειώθηκαν στα 8,3 εκατ. ευρώ (10,8 εκατ. δολ. ΗΠΑ) από 13,5 εκατ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Επτά οικονομικοί αναλυτές, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, εκτιμούσαν κατά μέσον όρο, ότι η εταιρεία θα εμφάνιζε καθαρά κέρδη 7,7 εκατ. ευρώ.

Η Comdirect, έκανε 1,6 εκατ. πράξεις το πρώτο τρίμηνο, 19% λιγότερες σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο. Η εταιρεία, που αποκομίζει περισσότερο από το ήμισυ των εσόδων της από τις αμοιβές, είπε, ότι σε αυτό το επίπεδο, τα καθαρά της κέρδη μειώθηκαν σε ποσοστό 20%, φθάνοντας στα 22,2 εκατ. ευρώ. Το αποτέλεσμα ήταν ένα εκατ. ευρώ χαμηλότερα των προβλέψεων αναλυτών.

Ο εκτελεστικός της διευθυντής, Andre Carls, προέβλεψε τον Φεβρουάριο μείωση των κερδών φέτος, καθώς η χρηματιστηριακή εταιρεία ξεκινά τριετές επενδυτικό σχέδιο, προκειμένου να επεκταθεί και να προσελκύσει περισσότερους πελάτες. Η εταιρεία διευρύνει τις πηγές εσόδων της, προκειμένου να αντιμετωπίσει τη μείωση στις συναλλαγές των πελατών, από το 2000.

Η Comdirect, σχεδιάζει να επενδύσει 50 εκατ. ευρώ σε νέα προϊόντα και υπηρεσίες μέσα στην ερχόμενη τριετία, σε μια προσπάθεια να διπλασιάσει τα προ φόρων κέρδη της, σε περίπου 100 εκατ. ευρώ, μέχρι το 2009. Το πρώτο τρίμηνο, το κόστος της αυξήθηκε 6%, εξ αιτίας του επενδυτικού της προγράμματος, ύψους 26,1 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Οι αναλυτές εκτιμούσαν, ότι το κόστος της θα ανήρχετο σε 28,3 εκατ. ευρώ.

Από τις 14 Φεβρουαρίου, ημερομηνία ανακοίνωσης του επενδυτικού της σχεδίου, οι μετοχές της Comdirect έχουν υποχωρήσει σε ποσοστό της τάξης του 15%, φθάνοντας στα 6,15 ευρώ η μία, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται στα 864 εκατ. ευρώ.