Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 22 Απριλίου 2005 19:02

Διατήρησαν τα κέρδη τους οι ευρωπαϊκοί δείκτες

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη παρά την υποχώρηση της Wall Street και την ενίσχυση των τιμών πετρελαίου.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 4.849,3 μονάδες (0,6%), στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 3.980,2 μονάδες (0,74%) και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 4.223 μονάδες (0,7%).

Έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον συγκέντρωσε ο τεχνολογικός κλάδος δεχόμενος ώθηση από τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα της Ericsson για το πρώτο τρίμηνο. Η σουηδική εταιρεία τηλεπικοινωνιών ξεπέρασε τις προβλέψεις της αγοράς ανακοινώνοντας προ φόρων κέρδη για το πρώτο τρίμηνο ύψους 6,7 δισ. σουηδικών κορωνών.

Eπιδόσεις καλύτερες των προσδοκιών ανακοίνωσαν χθες και οι ομοειδείς εταιρείες Nokia και Motorola.

Η μετοχική τιμή της Ericsson ενισχύθηκε κατά 3,8%, ενώ ο τίτλος της Nokia έκλεισε με κέρδη 1,7%.

Αξιόλογη άνοδο σημείωσαν και οι μετοχές εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην κατασκευή ημιαγωγών. Ο τίτλος της γαλλο-ιταλικής STMicroelectronics ενισχύθηκε 2,12%.

Στον αντίποδα, απώλειες 4,7% κατέγραψε η μετοχή της L’ Oreal. Η μεγαλύτερη εταιρεία καλλυντικών στον κόσμο ανακοίνωσε σήμερα πωλήσεις κατώτερες των προσδοκιών για το πρώτο τρίμηνο.