Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 25 Απριλίου 2005 08:03

KT Freetel: Αύξηση του μεριδίου αγοράς, στα ύψη τα κέρδη

ΤΑ υψηλότερα κέρδη, σε τριμηνιαία βάση και σε χρονικό διάστημα τριών ετών, εμφάνισε η KT Freetel Co., η υπ'αριθμόν δεύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας της Ν. Κορέας, μετά την απόσπαση μεριδίου αγοράς από την ηγέτιδα στον κλάδο, SK Telecom Co. Οι μετοχές της, σημείωναν άνοδο 3,3%.

Τα καθαρά κέρδη, αναρριχήθηκαν στα 157 δισ. ουόν (156 εκατ. δολ.) από 49 δισ. ουόν, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Οι πωλήσεις της σημείωσαν αύξηση 1,9%, φθάνοντας στο 1,5 τρισ. ουόν.

Οι μετοχές της KT Freetel αντιστέκονται στη διεθνή πτώση των μετοχών του κλάδου των τηλεπικοινωνιών, αφού ευνοήθηκε από τους νόμους που εφαρμόστηκαν πέρυσι. Η κυβέρνηση επέτρεψε στους χρήστες της αγοράς ύψους 19 δισ. δολ., να αλλάξουν τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας με άλλες φθηνότερες, χωρίς να αλλάξουν τον αριθμό του τηλεφώνου τους.

Οι μετοχές της εταιρείας, κέρδιζαν 700 ουόν, φθάνοντας στα 22.2000 ουόν η μία, στις 12:20' μ.μ, στη Σεούλ, έναντι ανόδου 0,2%, του δείκτη Kospi στη Χρηματιστήριο. Το τελευταίο εξάμηνο, οι μετοχές της KT Freetel, σημείωσαν άνοδο 14%, έναντι υποχώρησης 4% των μετοχών της SK Telecom. Κατά την εξεταζόμενη χρονική περίοδο ο δείκτης του κλάδου των τηλεπικοινωνιών είχε τη δεύτερη χειρότερη επίδοση μεταξύ των δεικτών που απαρτίζουν τον Morgan Stanley Capital International World Index, ο οποίος σημείωσε άνοδο 3,3%.

Τα λειτουργικά κέρδη της εταιρείας ή οι πωλήσεις μείον του κόστους των αγαθών που πουλήθηκαν και των διοικητικών δαπανών, αναρριχήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 82%, φθάνοντας στα 190 δισ. ουόν, σύμφωνα με την ανακοίνωση της διοίκησής της.