Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 25 Απριλίου 2005 11:18

Heidelberger Druck: Κέρδη μετά από ζημίες, περαιτέρω μείωση του προσωπικού

ΚΕΡΔΗ, από ζημίες πέρυσι, εμφάνισε τη χρήση του 2005, μετά τη μείωση των θέσεων εργασίας και τον περιορισμό του κόστους λειτουργίας της, η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής εκτυπωτικών μηχανών στον κόσμο, Heidelberger Druckmaschinen AG. Η εταιρεία, είπε, ότι συμφώνησε να προχωρήσει σε περαιτέρω μείωση του προσωπικού τους, με στόχο την εξοικονόμηση 100 εκατ. ευρώ ετησίως (130 εκατ. δολ. ΗΠΑ).

Τα καθαρά της κέρδη τους 12 μήνες μέχρι και τον Μάρτιο, ανήλθαν σε 61 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 695 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, που εδρεύει στην Χαϊδελβέργη της Γερμανίας. Οι πωλήσεις της από τις δραστηριότητές της, σημείωσαν αύξηση 3%, φθάνοντας στα 3,2 δισ. ευρώ.

Ο εκτελεστικός της διευθυντής, Bernhard Schreier, 51 ετών, περιέκοψε 7.000 θέσεις εργασίας και ματαίωσε τη στρατηγική επέκτασής της στον τομέα των εφημερίδων και των ψηφιακών εκτυπωτικών μηχανών, μετά από τρία χρόνια συρρίκνωσης των εσόδων από τη διαφήμιση. Η εταιρεία εξασφάλισε συμφωνία για την επέκταση των ωρών εργασίας και την περαιτέρω μείωση του κόστους. Η συμφωνία εξασφαλίζει το μέλλον των γερμανικών βιομηχανικών μονάδων, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Οι μετοχές της Heidelberger Druck, σημείωναν άνοδο 4%, φθάνοντας στα 23,65 ευρώ και διαπραγματεύθηκαν στα 23,50 ευρώ στις 9:09' π.μ., στη Φραγκφούρτη, ενώ σημείωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο στον Dow Jones Stoxx 600 Index, των 600 μεγαλύτερων εταιρειών της Ευρώπης.

Οι μετοχές υποχώρησαν περισσότερο από 6%, το τελευταίο εξάμηνο, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 2,02 δισ. ευρώ.

Στο σύνολο της χρήσης, οι παραγγελίες της αυξήθηκαν 8%, φθάνοντας τα 3,5 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την Heidelberger. Πέρυσι η εταιρεία μείωσε περισσότερες από 4.100 τις θέσεις εργασίας της ή το 18% του εργατικού της δυναμικού.