Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 25 Απριλίου 2005 21:42

Επίσκεψη Σιούφα στη ΝΑ.ΒΙ.ΠΕ. Αστακού

Την ικανοποίησή του για την πορεία του έργου κατασκευής του λιμανιού στη Ναυτιλιακή Βιομηχανική Περιοχή (ΝΑ.ΒΙ.ΠΕ.) στο Πλατυγιάλι Αστακού Αιτωλοακαρνανίας εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα το έργο, που αναμένεται να είναι έτοιμο μέχρι το τέλος του χρόνου και πρόκειται να λειτουργήσει ως διαμετακομιστικό λιμάνι με αποθηκευτικό και εμπορικό ρόλο.

Ο κ. Σιούφας ανακοίνωσε ότι μέσω του προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» του υπουργείου Ανάπτυξης ενισχύονται οι επιχειρηματικές δραστηριότητες στην Αιτωλοακαρνανία, με χρηματοδότηση 183 επενδυτικών σχεδίων με το συνολικό ποσό των 18 εκατομμυρίων ευρώ.

Τέλος, είπε ότι «το υπουργείο Ανάπτυξης σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών και το υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης καταρτίζουν σχέδιο νόμου για τη συγκρότηση Αναπτυξιακών Οργανισμών Περιφέρειας με τη συμμετοχή εκπροσώπων των τοπικών παραγωγικών και κοινωνικών φορέων, των επιμελητηρίων, της Αυτοδιοίκησης και της Περιφέρειας».