Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 28 Απριλίου 2005 19:54

Να μην απελευθερωθούν τα τυχερά παιχνίδια Αθλητισμού ζήτησε ο Γ. Ορφανός

Την εξαίρεση από την ντιρεκτίβα των ελεύθερων υπηρεσιών των τυχερών παιχνιδιών του Αθλητισμού ζήτησε σε παρέμβαση του ο υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός, κατά τη σημερινή πρώτη ημέρα της άτυπης Συνόδου των υπουργών Αθλητισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οπως επισήμανε ο κ. Ορφανός τα έσοδα από τα τυχερά παιχνίδια του Αθλητισμού εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον, αφού ένα μεγάλο μέρος των κερδών πηγαίνει στον ερασιτεχνικό Αθλητισμό, σε οργανισμούς που ασχολούνται με πολιτιστικά θέματα, στην Παιδεία και σε άλλους κοινοφελείς σκοπούς.

Η πλειονότητα των συμμετεχόντων στη Σύνοδο συμφώνησε με τις θέσεις του έλληνα υφυπουργού.

Σχετικά με το παραπάνω θέμα θα υπάρξει κείμενο της Προεδρίας Λουξεμβούργου, με την παρέμβαση του Έλληνα Υφυπουργού και άλλων ομόλογών του, η οποία θα σταλεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή που επιμένει να συμπεριληφθούν και τα τυχερά παιχνίδια του Αθλητισμού στην απελευθέρωση των υπηρεσιών.

Εξάλλου όσον αφορά το θέμα του ντόπινγκ, έγιναν αποδεκτές οι ελληνικές θέσεις που εκφράστηκαν το Δεκέμβριο με τη Διακήρυξη των Αθηνών, στη Σύνοδο της UNESCO. Όλοι οι υπουργοί Αθλητισμού της Ε.Ε. τάχθηκαν υπέρ της έγκρισης τους, κατά την 33η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης της UNESCO που θα γίνει τον ερχόμενο Οκτώβριο στο Παρίσι, ώστε οριστικά να ισχύσουν στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Τορίνο το 2006.