Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 03 Μαΐου 2005 15:36

ΔΙΕΚΑΤ: Σύσταση νέας εταιρείας

Στη σύσταση εταιρίας με την επωνυμία ΔΙΕΚΑΤ Ανανεώσιμες και Συμβατικές πηγές ενέργειας - Επεξεργασία ύδατος - Αξιοποίηση ακινήτων ΑΕ, με έδρα το Κορωπί Αττικής και διάρκεια 30 έτη, προχώρησε η ΔΙΕΚΑΤ ΑΤΕ. Μέτοχοι της νέας εταιρίας είναι η ΔΙΕΚΑΤ ΑΤΕ (70%) και η Energy Company Holding SA (30%) με έδρα το Λουξεμβούργο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, κύριος σκοπός της εταιρείας είναι η κατασκευή, εγκατάσταση, επένδυση, διαχείριση και εκμετάλλευση σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, η εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας παραγόμενης από ανανεώσιμες καθώς και από συμβατικές πηγές ενέργειας και ειδικότερα αιολικών, υδροηλεκτρικών, φωτοβολταϊκών και πάσης φύσεως ενεργειακών έργων καθώς και η κατασκευή, εγκατάσταση, επένδυση, διαχείριση και εκμετάλλευση έργων επεξεργασίας ύδατος.

Επίσης, η αγορά, εκμετάλλευση, αξιοποίηση και η εν γένει επένδυση σε ακίνητα, καθώς και η αγορά με οποιοδήποτε αντάλλαγμα οικοπέδων η οικοδομών με τον σκοπό της ανέγερσης σε αυτά κάθε είδους κτισμάτων είτε για την εξυπηρέτηση των σκοπών, που αναφέρονται παραπάνω είτε για την μεταπώληση ή εκμετάλλευση αυτών με εκμίσθωση ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο.