Οριακή μείωση κατά 1,05% εμφάνισε ο κύκλος εργασιών του Ομίλου Ιασώ, κατά τη διάρκεια του α’ εξαμήνου του 2016, καθώς διαμορφώθηκε σε 66,78 εκατ. ευρώ έναντι 67,49 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2015.
Οριακή μείωση κατά 1,05% εμφάνισε ο κύκλος εργασιών του Ομίλου Ιασώ, κατά τη διάρκεια του α’ εξαμήνου του 2016, καθώς διαμορφώθηκε σε 66,78 εκατ. ευρώ έναντι 67,49 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2015.
Τα μικτά κέρδη παράλληλα - μετά την επιβολή των μηχανισμών rebate και claw-back - ανήλθαν σε 9,62 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας πτώση κατά 8,60%.
Σε επίπεδο μητρικής εταιρείας, ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 2,57% σε 38,68 εκατ. ευρώ, ενώ τα μικρά κέρδη μειώθηκαν κατά 3,77% σε 8,74 εκατ. ευρώ.
Ο πρόεδρος του Ομίλου, Γεώργιος Σταματίου, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, δήλωσε τα εξής: «Τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου του 2016 σημείωσαν αύξηση στην εταιρεία κατά 2,57% και μείωση στον Όμιλο κατά 1,05%. Αξιοσημείωτο στοιχείο είναι ότι η αύξηση του τζίρου στην μητρική εταιρεία, σχεδόν 1 εκατομμύριο ευρώ πήγε πλήρως στις προβλέψεις για περικοπές Rebate & Clawback. Οι λόγοι που το κάναμε αυτό είναι για να αμυνθούμε από τις τυχόν αυξημένες και μονομερείς περικοπές του ΕΟΠΥΥ».
»Θέλουμε να είμαστε ασφαλείς αφού μέχρι σήμερα δεν έχουμε τα στοιχεία τεκμηρίωσης των περικοπών, ούτε απόφαση δικαστηρίων στα οποία έχουμε προσφύγει επανειλημμένα. Κοπιάζουμε πραγματικά, κόντρα σε αυτές τις συνθήκες και στο κράτος που προκαλεί καθημερινά ανυπολόγιστα προβλήματα και καλούμαστε να διαχειριστούμε θέματα εξωτερικού περιβάλλοντος που ξεπερνούν τις δυνατότητες και τις αρμοδιότητες όλων ημών.
»Ευελπιστούμε ότι έστω και καθυστερημένα θα αντιληφθούν κάποιοι αρμόδιοι, ότι κάνουμε περισσότερα των δυνατοτήτων μας, ότι προσφέρουμε υπηρεσίες στον ΕΟΠΥΥ και το κοινωνικό σύνολο με τιμές, κάτω ακόμα και από το κόστος της μισθοδοσίας. Ότι πληρώνουμε για ασφαλιστικές εισφορές και για φόρους πολύ περισσότερα από ότι μας αποδίδει ο ΕΟΠΥΥ και αντί να μας βοηθούν και να μας επιβραβεύουν, κάποιοι πρωτοστατούν στο χτίσιμο εμποδίων και στη δημιουργία συνθηκών έλλειψης ανταγωνισμού, άλλοι απλά παρατηρούν τις εξελίξεις και άλλοι λοιδορούν. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί και δεν εδραιώνει κλίμα επενδυτικής εμπιστοσύνης».