Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 04 Μαΐου 2005 21:01

Ομιλος Jumbo: + 43,2% στα κέρδη εννεαμήνου

Αύξηση 22,5% παρουσίασαν οι πωλήσεις του Ομίλου Jumbo στο εννεάμηνο του 2004 (1 Ιουλίου 2004 μέχρι 31 Μαρτίου 2005), οι οποίες ξεπέρασαν τα 175,9 εκατ. ευρώ έναντι 143,5 εκατ. ευρώ στην αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Η κερδοφορία ξεπέρασε τα 34,4 εκατ. ευρώ έναντι 24 εκατ. ευρώ πέρυσι, σημειώνοντας αύξηση 43,25%.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η βελτίωση της κερδοφορίας με ρυθμό διπλάσιο της αύξησης του τζίρου αποδίδεται στους παρακάτω παράγοντες:

- Μειώθηκε ο δανεισμός του ομίλου με αποτέλεσμα οι χρεωστικοί τόκοι να περιορισθούν σε 3,6 εκατ. ευρώ έναντι 4,3 εκατ. ευρώ πέρυσι.

- Δεν υπάρχουν φέτος δικαιώματα μειοψηφίας αφού απορροφήθηκε η θυγατρική εταιρεία της Κύπρου.

Για την επόμενη εταιρική χρήση που ξεκινά την 1 Ιουλίου 2005, ο όμιλος έχει δρομολογήσει τουλάχιστον πέντε νέα υπερκαταστήματα, τα οποία θα λειτουργήσουν αρχής γενομένης από το Σεπτέμβριο και έπειτα, τμηματικά, έως και το Πάσχα του 2006.

«Λόγω του γεγονότος ότι η παρούσα χρήση ολοκληρώνεται τέλος Ιουνίου, ο Ισολογισμός δε χρειάζεται να αναπροσαρμοσθεί με βάση τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα. Αναμένεται, εκτός απρόοπτου, να διατηρηθεί το ποσοστό αύξησης της κερδοφορίας του 9μήνου καθότι και η περίοδος του Πάσχα, που μόλις παρήλθε, ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη για τον Ομιλο. Τέλος, η εναρμόνιση από το πρώτο τρίμηνο της νέας εταιρικής χρήσης στα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα δεν εκτιμάται να έχει ουσιαστικές επιπτώσεις ούτε στην κερδοφορία αλλά ούτε και στην καθαρή θέση του Ομίλου», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση προς τις χρηματιστηριακές αρχές.