Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 05 Μαΐου 2005 18:17

HitechSNT: Τέλη καλοκαιριού η συγχώνευση με την εταιρεία Τηλέδανος

Στα τέλη του καλοκαιριού αναμένεται να ολοκληρωθεί η συγχώνευση της HitechSNT με την εταιρεία τηλεπικοινωνιακών εφαρμογών Τηλέδανος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της HitechSNT, έχει ήδη εγκριθεί το σχέδιο της συγχώνευσης από τα διοικητικά συμβούλια των δύο εταιρειών και η ολοκλήρωση των διαδικασιών εκτιμάτια για τα τέλη Αυγούστου.

Η απορροφώμενη εταιρεία Τηλέδανος έκλεισε τη χρήση του 2004 με κύκλο εργασιών ύψους 6,09 εκ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 0,51 εκ. ευρώ.

Τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας την 31-12-2004 ανήλθαν σε 0,40 εκ. ευρώ ενώ το σύνολο των υποχρεώσεων της σε 2,2 εκ. ευρώ με τον τραπεζικό δανεισμό στα 0,59 εκ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά στην επίδραση των αποτελεσμάτων της απορροφώμενης εταιρείας στα οικονομικά μεγέθη της εισηγμένης, θα οδηγούσε σε αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 53,3% και κερδών προ φόρων κατά 41,5%, ενώ αντίστοιχα οι υποχρεώσεις θα αυξάνονταν κατά 18,6%.

Η διοίκηση της HitechSNT αποφάσισε να προχωρήσει στη νέα αυτή συγχώνευση, μετά την «ένωση» της Hitech με την SNT, προκειμένου να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της, να ολοκληρώσει κάθετα τις δραστηριότητές στον τομέα των τηλεπικοινωνιών με έμφαση στην παραγωγή και εγκατάσταση εφαρμογών.

Υπενθυμίζεται ότι η Τηλέδανος συστάθηκε το 2001 και έχει ως κύριο σκοπό την παραγωγή και εγκατάσταση τηλεπικοινωνιακών εφαρμογών, υποστηρίζει πληροφοριακό εξοπλισμό κινητής τηλεφωνίας και εγκαθιστά, συντηρεί και αναβαθμίζει σταθμούς βάσης, προβαίνει στη συντήρηση δικτύου, εγκαθιστά και συντηρεί συστήματα μικροκυματικά ζεύξεων χαμηλής και υψηλής χωρητικότητας.