Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 05 Μαΐου 2005 18:46

Νέα άνοδος των ευρωπαϊκών δεικτών

ΚΕΡΔΗ κατέγραψαν και σήμερα οι γενικοί δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων με αιχμή τον κλάδο της υψηλής τεχνολογίας.

Θετικά επηρέασαν τον παραπάνω τομέα οι αισιόδοξες εκτιμήσεις σχετικά με τις προβλέψεις που θα ανακοινώσει σήμερα η αμερικανική Intel σε ό,τι αφορά τα οικονομικά της αποτελέσματα στο σύνολο της τρέχουσας χρήσης.

Η μετοχή της γερμανικής εταιρείας ημιαγωγών Infineon Technologies ενισχύθηκε κατά 3,9%. Ο τίτλος της Philips σημείωσε άνοδο 1,4%.

Η ολλανδική εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα αντλήσει κέρδη ύψους 680 εκατ. ευρώ από την πώληση 30 εκατ. μετοχών της εταιρείας NAVTEQ.

Αγοραστικό ενδιαφέρον συγκέντρωσαν και οι μετοχές μεταλλευτικών εταιρειών στον απόηχο της είδησης ότι η Deutsche αναβάθμισε την αξιολόγηση της για τον ευρωπαϊκό κλάδο βασικών μετάλλων σε "neutral" από "underweight".

Οι τίτλοι των εταιρειών io Tinto και BHP Billiton ενισχύθηκαν κατά 2,18% και 2,85% αντιστοίχως.

Στο Λονδίνο, ο δείκτης FTSE 100 έκλεισε στις 4.902,3 μονάδες (0,4%), στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 στις 4.019,4 μονάδες (0,8%) και στη Φρανκφούρτη ο δείκτης Xetra DAX στις 4.299,5 μονάδες (0,8%).

Σημειώνεται ότι τα χρηματιστήρια στο Λουξεμβούργο, την Ελβετία, τη Σουηδία, τη Δανία και τη Νορβηγία παρέμειναν σήμερα κλειστά λόγω εθνικών εορτών.