Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 09 Μαΐου 2005 07:45

Rio Tinto: Διπλασίασε το ποσόν αγοράς ιδίων μετοχών

ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΕ το ποσόν, για την αγορά ιδίων μετοχών, στο 1 δισ. δολ. Αυστραλίας (775 εκατ. δολ. ΗΠΑ), μετά την κίνηση των επενδυτών να πουλήσουν περισσότερες μετοχές, από ό,τι αναμενόταν, η Rio Tinto Group, η τρίτη σε μέγεθος μεταλλουργία στον κόσμο.

Η εταιρεία, αγόρασε 27,3 εκατ. μετοχές ή το 8,7% των μετοχών, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Rio Tinto, που εδρεύει στο Λονδίνο. Οι μετοχές της, σημείωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο, σε χρονικό διάστημα δύο μηνών. Στις 11 Μαρτίου, η Rio Tinto, είχε πει, ότι σχεδιάζει να αγοράσει ίδιες αυστραλιανές μετοχές αξίας 400 έως 500 εκατ. δολ. Αυστραλίας, για να επιστρέψει τα κέρδη στους επενδυτές.

Η εταιρεία, όπως και η μεγαλύτερη ανταγωνίστριά της, BHP Billiton, αυξάνει την αγορά ιδίων μετοχών, μετά την έντονη ζήτηση άνθρακα και άλλων πρώτων υλών από την Κίνα, που οδήγησε σε κέρδη ρεκόρ.

Οι μετοχές της Rio Tinto, σημείωναν άνοδο 1,50 δολ. Αυστραλίας, ποσοστό 3,5% στο Χρηματιστήριο της Αυστραλίας, φθάνοντας στα 45,00 δολ. η μία, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τις 28 Φεβρουαρίου. Στις 12:36' μ.μ., ώρα Σύδνεϋ, διαπραγματεύθηκαν στα 44,86 δολ. Αυστραλίας η μία. Συνολικά φέτος, έχουν σημειώσει άνοδο 14%, έναντι υποχώρησης 1,5% του γενικού δείκτη στο Χρηματιστήριο της Αυστραλίας.