Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 10 Μαΐου 2005 16:36

Τιτάν: 13% πάνω τα καθαρά κέρδη του ομίλου

Σε € 251 εκ. ανήλθαν, σύμφωνα με τα διεθνή λογιστικά πρότυπα, οι πωλήσεις του Ομίλου Τιτάν στο πρώτο τρίμηνο του 2005 παρουσιάζοντας αύξηση 4,3% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2004.

Τα λειτουργικά κέρδη, προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (operating EBITDA) έφτασαν τα € 57 εκ., αυξημένα κατά 1,4%.

Τα καθαρά κέρδη του Ομίλου, μετά τα δικαιώματα μειοψηφίας και την πρόβλεψη για φόρους, έφτασαν τα € 27 εκ., αυξημένα 12,9%. Η αύξηση αυτή ήταν μεγαλύτερη από εκείνη που ανέμεναν οι αναλυτές http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/05/10/1041332.htm .

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, τα λειτουργικά αποτελέσματα επηρεάστηκαν αρνητικά από την ανατίμηση του ευρώ σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο. Με σταθερές ισοτιμίες, οι πωλήσεις του Ομίλου θα ήταν αυξημένες κατά 7,5% και τα λειτουργικά κέρδη κατά 3,9%.

Η αύξηση στα λειτουργικά κέρδη προέρχεται αποκλειστικά από τη βελτίωση της απόδοσης των διεθνών δραστηριοτήτων, κυρίως των ΗΠΑ, η οποία υπερκάλυψε τα αναμενόμενα μειωμένα κέρδη από την ελληνική αγορά μετά την ολοκλήρωση των έργων υποδομής για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.

Η διοίκηση επισημαίνει στην ανακοίνωσή της ότι τα αποτελέσματα του α΄ τριμήνου δεν είναι αντιπροσωπευτικά για το σύνολο του έτους, λόγω της εποχικότητας που παρουσιάζει η αγορά των προϊόντων του Ομίλου.