Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 12 Μαΐου 2005 09:56

Sabre: 1,08 δισ. δολ. για την Lastminute.com

ΣΥΜΦΩΝΙΑ, για την εξαγορά της Lastminute.com, αντί του ποσού των 577 εκατ. λιρών Αγγλίας (1,08 δισ. δολ. ΗΠΑ), προκειμένου να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στον κλάδο των ταξιδίων, μέσω του Internet, προχώρησε η Sabre Holdings Corp., διαχειρίστρια του Travelocity.com.

Η Sabre, που εδρεύει στο Σάουθ Λέϊκ του Τέξας των ΗΠΑ, θα καταβάλλει 165 πένες ανά μετοχή, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Lastminute.com.

Η Lastminute.com, η οποία με την είσοδό της τον Μάρτιο του 2000 στο Χρηματιστήριο έκανε τους ιδρυτές της, Brent Hoberman και Martha Lane Fox, εκατομμυριούχους, μόλις οι μετοχές της κινήθηκαν ανοδικά, είπε χθες σε ανακοίνωσή της, ότι την πλησίασαν για μια ενδεχόμενη εξαγορά.

Οι εταιρείες ταξιδίων των ΗΠΑ μέσω του Web, ενδέχεται να ενδιαφέρονται για την Lastminute.com, καθώς η αύξηση των κρατήσεων σε ξενοδοχεία στις ΗΠΑ αρχίζει να συρρικνώνεται και τα περιθώρια κέρδους να περιορίζονται, σύμφωνα με τη Lorraine Sileo, οικονομική αναλύτρια της PhoCusWright Inc., στο Σέρμαν του Κοννέκτικατ των ΗΠΑ.

Χθες, οι μετοχές της Lastminute.com σημείωναν άνοδο 47,75 πένες, φθάνοντας στις 153 πένες η μία στο Λονδίνο, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να φθάνει τα περίπου 522 εκατ. λίρες (979 εκατ. δολ. ΗΠΑ). Οι μετοχές έκλεισαν στα υψηλότερα επίπεδα από την τιμή κλεισίματος της 27ης Ιουλίου. Οι επενδυτές αγόρασαν και πούλησαν 63,6 εκατ. μετοχές, κατά 12 φορές περισσότερες από τον ημερήσιο μέσον όρο ενός εξαμήνου.

Ο Hoberman, 36 ετών, κατέχει το 4,6% των μετοχών της εταιρείας, τη στιγμή που η Lane Fox, 32 ετών, κατέχει ακόμη το 2,7% των μετοχών. Ο μεγαλύτερος μέτοχος είναι η Capital Group Companies Inc., με το 9,7%, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg News. H Lane Fox, έφυγε από την εταιρεία το 2003.