Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 12 Μαΐου 2005 12:04

Ε.ΟΝ: Αμετάβλητα τα κέρδη της το πρώτο τρίμηνο

ΣΤΑ ίδια επίπεδα, διατηρήθηκαν το πρώτο τρίμηνο της χρήσης, τα καθαρά κέρδη της δεύτερης σε μέγεθος εταιρείας κοινής ωφελείας της Ευρώπης, E.ON AG, καθώς τα υψηλότερα κέρδη που εμφάνισε πέρυσι από τις πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων, αντισταθμίστηκαν από τα υψηλότερα κέρδη πώλησης ηλεκτρικής ενεργείας και φυσικού αερίου.

Τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν στο 1,46 δισ. ευρώ (1,87 δισ. δολ. ΗΠΑ) ή 2,22 ευρώ ανά μετοχή, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Τα αποτελέσματα υπερέβησαν τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών. Οι πωλήσεις της εταιρείας σημείωσαν αύξηση σε ποσοστό της τάξης του 12%, φθάνοντας στα 16,4 δισ. ευρώ.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, Wulf Bernotat, 56 ετών, πούλησε περιουσιακά στοιχεία, αξίας μεγαλύτερης των 3 δισ. ευρώ από τη στιγμή που ανέλαβε αυτήν τη θέση, τον Μάϊο του 2003, ακολουθώντας τις ενέργειες του προκατόχου του, να επικεντρώσει το ενδιαφέρον του στην αγορά ενεργείας και φυσικού αερίου στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Η εταιρεία κοινής ωφελείας, σκέφτεται να προχωρήσει σε εξαγορές ύψους πλέον των 5 δισ. ευρώ ξανά, μετά τη ματαίωσή τους για χρόνο πλέον του έτους.

Οι μετοχές της E.ON, σημείωναν άνοδο 70 σεντς, ποσοστό 1,1%, φθάνοντας στα 66,80 ευρώ η μία και διαπραγματεύθηκαν στα 66,75 ευρώ η μία στις 9:36' π.μ., στη Φραγκφούρτη, τοπική ώρα. Η χρηματιστηριακή αξία της Ε.ΟΝ, ανέρχεται στα 46,2 δισ. ευρώ, καθιστώντας την εταιρεία, την τρίτη σε μέγεθος της Γερμανίας.