Την καταχώριση του ελληνικού προϊόντος «Φάβα Φενεού» στο μητρώο των Προστατευόμενων Γεωγραφικών Ενδείξεων (ΠΓΕ) ενέκρινε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Την καταχώριση του ελληνικού προϊόντος «Φάβα Φενεού» στο μητρώο των Προστατευόμενων Γεωγραφικών Ενδείξεων (ΠΓΕ) ενέκρινε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η παραγωγή και καλλιέργεια του προϊόντος «Φάβα Φενεού», με το οποίο η Ελλάδα φτάνει στις 104 προστατευόμενες ονομασίες, πραγματοποιείται, κυρίως, στα υψίπεδα του Φενεού και της Στυμφαλίας του νομού Κορινθίας, στην Πελοπόννησο.
Αυτό το προϊόν καλλιεργείται από τα τέλη του 19ου αιώνα και έχει μεγάλη θρεπτική αξία, ενώ η τεχνογνωσία των τοπικών παραγωγών παραμένει, σε μεγάλο βαθμό, οικογενειακή.