Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 13 Μαΐου 2005 17:24

O OTE για το πρόστιμο της ΕΕΤΤ

«Για μια ακόμη φορά, η διοίκηση του ΟΤΕ πληροφορήθηκε μέσω του τύπου, ότι η ΕΕΤΤ του επέβαλε πρόστιμο για την παροχή συνδέσεων ADSL και ISDN BRA. Κατά τη συνήθη πρακτική της ΕΕΤΤ, η απόφαση κοινοποιήθηκε στον ΟΤΕ μετά από την σχετική ανακοίνωση στον Τύπο», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του Οργανισμού σχολιάζοντας την απόφαση της ΕΕΤΤ http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/05/13/1042514.htm .

Η διοίκηση του Οργανισμού επισημαίνει επίσης τα εξής:

[Το σκεπτικό της απόφασης δημιουργεί σύγχυση σχετικά με την αποδιδόμενη στον ΟΤΕ παράβαση αφού συνδέει ανόμοια πράγματα στην προσπάθεια της να αποδώσει για άλλη μια φορά στον ΟΤΕ ευθύνες για οποιαδήποτε πρόβλημα της τηλεπικοινωνιακής αγοράς.

Έκπληξη προκαλεί το γεγονός ότι η απόφαση αυτή εκδίδεται σήμερα- σχεδόν με δύο χρόνια καθυστέρηση- και αναφέρεται σε δοκιμαστική περίοδο λειτουργίας του ADSL (Σεπτέμβριος 2003), δημιουργώντας κατά αυτόν τον τρόπο εσφαλμένες εντυπώσεις στην κοινή γνώμη, καθώς πλέον σήμερα η αγορά ADSL είναι πλήρως ανταγωνιστική. Ο ΟΤΕ επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του».