Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 16 Μαΐου 2005 08:18

Αποκολλήθηκε από τα αμμώδη αβαθή της Κεφαλλονιάς, το «Λισσός»

Αποκολλήθηκε πριν από λίγη ώρα, μετά από ολονύκτια ταλαιπωρία των 620 επιβατών και των 129 μελών, του πληρώματός του, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Λισσός», από τα αμμώδη αβαθή της Κεφαλλονιάς.

Συγκεκριμένα, με απρόοπτα ξεκίνησε ο θεσμός της κρουαζιέρας για τους εργαζομένους και συνταξιούχους δικαιούχους της κρουαζιέρας της Εργατικής Εστίας, καθώς στο πρώτο ταξίδι του, το πλοίο κόλλησε στα αμμώδη αβαθή της Κεφαλλονιάς.

Το πλοίο, είχε αποπλεύσει από τον Πειραιά, προκειμένου να κάνει τον περίπλου της Πελοποννήσου, πιάνοντας στα λιμάνια της Καλαμάτας, της Κεφαλλονιάς, της Κέρκυρας, της Ηγουμενίτσας, του Κατάκολου, του Γυθείου και του Πειραιά. Χθες το απόγευμα, έφθασε στο λιμάνι της Κεφαλλονιάς, αλλά κατά τη διάρκεια των χειρισμών απόπλου, στις 10:30' με 11:00' το βράδυ, το πλοίο κόλλησε στα αβαθή.

Στην αρχή, το πλήρωμα ειδοποίησε τον θάλαμο επιχειρήσεων του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, ότι αναμένεται η αποκόλλησή του με μηχανικά μέσα του πλοίου, αλλά παρά τις προσπάθειες, το πλοίο αποκολλήθηκε σήμερα, πριν από λίγη ώρα.

Αυτή τη στιγμή, είναι δεμένο στο λιμάνι του Αργοστολίου, προκειμένου να ελεγχθεί από δύτες και από ειδικό, εμπειρογνώμονα του Νηογνώμονα, προκειμένου να πάρει την έγκριση για να συνεχίσει το ταξίδι. Κανείς δεν γνωρίζει το πόσο θα διαρκέσει αυτή η διαδικασία.

Ολοι, επιβάτες και πλήρωμα, είναι καλά στην υγεία τους.