Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 16 Μαΐου 2005 10:41

William Hill: 930 εκατ. δολ. για την εξαγορά των γραφείων της Stanley

ΣΥΜΦΩΝΙΑ, για την εξαγορά της Stanley Leisure Plc, της ιδιοκτήτριας καταστημάτων στοιχημάτων, έκλεισε η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία του κλάδου στη Βρετανία, William Hill Plc, αντί του ποσού των 504 εκατ. λιρών Αγγλίας (930 εκατ. δολ. ΗΠΑ), προκειμένου να καταστεί η πρώτη στο είδος της, αφήνοντας πίσω την Ladbrokes.

Η εξαγορά των 624 γραφείων στοιχημάτων της Stanley, θα δημιουργήσει μία αλυσίδα συνολικά 2.237 γραφείων στοιχημάτων, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της William Hill, που εδρεύει στο Λονδίνο. Η Ladbrokes, που ανήκει στο Hilton Group Plc, διαθέτει περίπου 1.900 καταστήματα του είδους στη Βρετανία.

Η William Hill, επικεντρώνει το ενδιαφέρον της στην επέκταση των δραστηριοτήτων στον κλάδο των στοιχημάτων, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να περιορίσει την επέκταση της λειτουργίας της στα καζίνο. Η εταιρεία, εγκατέλειψε το σχέδιο επιστροφής 453 εκατ. λιρών στους μετόχους, αποτέλεσμα αυτής της συγχώνευσης.

Το σχέδιο συγχώνευσης, του οποίου την έγκριση θα δώσει η αρμόδια επιτροπή ανταγωνισμού της Βρετανίας, θα εξοικονομήσει 13 εκατ. λίρες σε κόστος τη χρήση του 2006 και θα αυξήσει τα κέρδη ανά μετοχή της William Hill, την τρέχουσα χρήση, σύμφωνα με την εταιρεία.

Η Stanley είχε προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων κέρδη ύψους 37,2 εκατ. λιρών τη χρήση που έληξε στις 2 Μαΐου του 2004 και τα κέρδη της τη χρήση που μόλις έληξε, κατά πάσα πιθανότητα θα είναι χαμηλότερα εξ αιτίας των ιπποδρομιών και των αποτελεσμάτων αθλητικών αγώνων, που δεν ήταν καλά, σύμφωνα με την εταιρεία.