Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 16 Μαΐου 2005 18:40

Τέσσερα ακόμη κρουαζιερόπλοια στο ελληνικό νηολόγιο

Τέσσερα ακόμη κρουαζιερόπλοια υπέβαλαν δικαιολογητικά για ύψωση της ελληνικής σημαίας στα πλαίσια της ακολουθούμενης πολιτικής για την προσέλκυση κρουαζιερόπλοιων στο ελληνικό νηολόγιο και σε συνέχεια της συναφθείσης μεταξύ ΠΝΟ και ναυτιλιακής εταιρείας συμφωνίας για την σύνθεση των πλοίων.

Αναλυτικά, υπεβλήθησαν δικαιολογητικά εκ μέρους της πλοιοκτήτριας εταιρείας:

- IONIAN CRUISE LINES S.A. και διαχειρίστρια εταιρεία την CORE MARINE LIMITED, για το κρουαζιερόπλοιο «ΔΗ ΕΜΕΡΑΛΝΤ» Ν.Π.10995.

- CALYPSO NAVIGATION LTD και διαχειρίστρια την CORE MARINE LIMITED, για τη νηολόγηση σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 13 Ν.Δ.2687/53 του Ε/Γ-Κ/Ρ «ΔΕ ΚΑΛΥΨΩ» πρώην υπό σημαία Μπαχάμες.

- PERLA NAVIGATION LTD. και διαχειρίστρια την CORE MARINE LIMITED, για τη νηολόγηση σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 13 Ν.Δ.2687/53 του Ε/Γ-Κ/Ρ «ΠΕΡΛΑ», πρώην υπό σημαία Μπαχάμες,

- NEW WAVE NAVIGATION S.A. και διαχειρίστρια την CORE MARINE LIMITED, για τη νηολόγηση σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 13 Ν.Δ.2687/53 του κρουαζιερόπλοιου «ΚΟΡΑΛ», πρώην υπό σημαία Πάναμα.

Aπό το ΥΕΝ εκτιμάται ότι από την είσοδο αυτών των κρουαζιερόπλοιων στο ελληνικό νηολόγιο θα καλυφθούν συνολικά πάνω από 400 θέσεις Ελλήνων ναυτικών (Αξιωματικών - κατωτέρου πληρώματος).