Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 17 Μαΐου 2005 08:07

Macquarie Bank: Διπλάσια κέρδη το εξάμηνο, στα 539 εκατ. δολ. Αυστραλίας

ΚΕΡΔΗ ρεκόρ, εμφάνισε το δεύτερο εξάμηνο της χρήσης, καθώς εισέπραξε υψηλότερες αμοιβές από τις συμβουλευτικές υπηρεσίες, που παρείχε, για συγχωνεύσεις και εξαγορές, σε συνδυασμό με τη διαχείριση κεφαλαίων, η πιο κερδοφόρα επενδυτική τράπεζα στον κόσμο, από πλευράς αποδόσεων στους μετόχους της, Macquarie Bank Ltd.

Τα καθαρά κέρδη, το εξάμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, αυξήθηκαν στα 539 εκατ. δολ. Αυστραλίας (408 εκατ. δολ. ΗΠΑ) από 252 εκατ. δολ. Αυστραλίας, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της τράπεζας, που εδρεύει στο Σύδνεϋ. Οι μετοχές της Macquarie Bank, σημείωναν άνοδο 3,6%.

«Τα αποτελέσματα, ήταν καλύτερα απ'ό,τι αναμενόταν», ανέφερε ο Shawn Burns, ο οποίος διαχειρίζεται 5,5 δισ. δολ. σε μετοχές, με την Deutsche Asset Management, συμπεριλαμβανομένων και μετοχών της Macquarie Bank. Ο ίδιος, εκτιμά, ότι οι αναλυτές θα αναθεωρήσουν προς τα πάνω τις προβλέψεις τους για τα κέρδη της τράπεζας το 2006, σε ποσοστό περίπου 10%.

Η Macquarie, καλύπτει τη ζήτηση για συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα εξαγορών στην Αυστραλία, οι οποίες απέδωσαν το ποσόν ρεκόρ του 1,7 δισ. δολ. ΗΠΑ, σε αμοιβές το 2004, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας συμβούλων επιχειρήσεων, Freeman & Co., με έδρα τη Ν. Υόρκη.

Τα αποτελέσματα της Macquarie Bank, υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των έξι οικονομικών αναλυτών, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News και οποίοι προέβλεπαν ότι τα καθαρά της κέρδη θα ανέλθουν σε 505 εκατ. δολ. Αυστραλίας. Η τράπεζα, που απασχολεί 6.556 εργαζομένους σε 23 χώρες του κόσμου, ανακοίνωσε ότι τα καθαρά της κέρδη, σε ετήσια βάση, αυξήθηκαν σε ποσοστό της τάξης του 67%, φθάνοντας στα 823 εκατ. δολ. Αυστραλίας ή 3,64 δολ. Αυστραλίας ανά μετοχή. Το Φεβρουάριο, η διοίκησή της είχε πει, ότι τα κέρδη της θα αυξηθούν σε ποσοστό τουλάχιστον 40%.