Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 17 Μαΐου 2005 09:49

Χ.Α. - Σχόλια αναλυτών

Fortius Finance: ««Η μικρή αύξηση της ζήτησης στις βασικές μετοχές του τραπεζικού κλάδου και η ουσιαστική απουσία προσφοράς αυξάνουν τις πιθανότητες για διατήρηση του αγοραστικού ενδιαφέροντος στον καταλυτικό, λόγω εξελίξεων άλλωστε (αποκοπή δικαιώματος στις δωρεάν μετοχές της Alpha Bank σήμερα, αποκοπή του δικαιώματος του μερίσματος της Εθνικής αύριο και ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Eurobank μεθαύριο), τραπεζικό κλάδο και γενικότερα στην υψηλή κεφαλαιοποίηση.

»Προς το θετικό σενάριο κλείνει και το γεγονός ότι τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια δεν πρόλαβαν να ενσωματώσουν στις τιμές τους την τριψήφια άνοδο του DJIA. Από τεχνικής απόψεως τα ουσιαστικά σημεία αναφοράς για το ΓΔ και το FTSE/ASE-20 οριοθετούνται στις 2,920 μονάδες (2,925 ΚΜΟ 100 ημερών) και 1,620 μονάδες (1,628 ΚΜΟ 100 ημερών) αντίστοιχα».

Praxis Securities: «Ο περιορισμός της αξίας των συναλλαγών καθιστά την αγορά ιδιαίτερα ευάλωτη στις διακυμάνσεις. Ωστόσο, το θετικό κλείσιμο των κυριότερων κεφαλαιαγορών από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, που προήλθε κυρίως λόγω της πτώσης της τιμής του πετρελαίου, ενδέχεται να διατηρήσει το αγοραστικό ενδιαφέρον και την απροθυμία των πωλητών κατά τη σημερινή συνεδρίαση».

Aspis Bank: «Θεωρούμε πιθανή τη συνέχιση της ανοδικής κίνησης σήμερα μετά το χθεσινό κλείσιμο της Wall Street».

Marfin Analysis: «Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση η ελληνική αγορά κινήθηκε ανοδικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις μικρές διακυμάνσεις και τους μειωμένους όγκους συναλλαγών. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε 0,34% υψηλότερα. Οι όγκοι συναλλαγών διαμορφώθηκαν στα 93 εκ. ευρώ (-24%)… Για τη σημερινή συνεδρίαση, αναμένουμε οι όγκοι συναλλαγών αν παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα, χωρίς ουσιαστική αλλαγή στην εικόνα της αγοράς».