Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 17 Μαΐου 2005 11:43

Ικτίνος: Ιδρυση θυγατρικής

Στην ίδρυση νέας θυγατρικής εταιρείας, με την επωνυμία VIS LAPIS E.Π.Ε., προχώρησε η Ικτίνος Ελλάς Α.Ε., στο πλαίσιο του στρατηγικού σχεδιασμού για επέκταση των δραστηριοτήτων της όσον αφορά στην ανάληψη έργων και στην κατασκευή ειδικών εφαρμογών μαρμάρου.

Η VIS LAPIS E.Π.Ε. ιδρύθηκε από κοινού με τον Πολιτικό Μηχανικό κ. Μιχαήλ Πέτρουλα, ο οποίος θα αναλάβει καθήκοντα Τεχνικού Διευθυντή, ενώ το management θα ασκείται από την ΙΚΤΙΝΟΣ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. η οποία συμμετέχει με ποσοστό 50,2%.

Σκοπός της VIS LAPIS E.Π.Ε. είναι η παροχή υπηρεσιών τεχνογνωσίας και η ανάληψη εφαρμογών σε πάσης φύσεως τεχνικά έργα των προϊόντων μαρμάρων, γρανιτών διακοσμητικών πετρωμάτων, κεραμικών, πλακιδίων καθώς και άλλων συναφών οικοδομικών υλικών ή καλλιτεχνημάτων.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ικτίνος, η ίδρυση της νέας θυγατρικής αναμένεται να συμβάλει ουσιαστικά κατά την επόμενη 5ετία, στην αύξηση των πωλήσεων του Ομίλου καθώς και στην προώθηση μονοπωλιακών και καινοτόμων υλικών που παράγει ή και εμπορεύεται η μητρική εταιρεία.