Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 17 Μαΐου 2005 15:08

Νέες υπηρεσίες περιαγωγής από τη Vodafone

Νέες υπηρεσίες περιαγωγής, με την ονομασία “Vodafone Travel Promise”, παρουσίασε ο όμιλος Vodafone.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, το πρώτο στοιχείο του Vodafone Travel Promise, το Vodafone Passport, θα παρέχει στους συνδρομητές της Vodafone σαφήνεια στις χρεώσεις, όταν χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες περιαγωγής στο εξωτερικό. Οι χρήστες Vodafone Passport θα μπορούν να καλούν με χρεώσεις εθνικών κλήσεων, κάθε φορά που ταξιδεύουν σε χώρα όπου δραστηριοποιείται ο Όμιλος είτε μέσω θυγατρικών είτε μέσω συνεργαζόμενων εταιρειών.

Επιπλέον, για εισερχόμενες κλήσεις στο εξωτερικό οι πελάτες της Vodafone θα πληρώνουν ένα μοναδικό τέλος σύνδεσης, που θα τους επιτρέπει να μιλάνε μέχρι και 60 λεπτά χωρίς κανένα επιπλέον κόστος.

Για παράδειγμα, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ένας Βρετανός πελάτης Vodafone με συμβόλαιο που βρίσκεται στην Ισπανία και πραγματοποιεί μία κλήση πέντε λεπτών σε σταθερό ή κινητό στη Βρετανία κάνοντας χρήση του δωρεάν χρόνου ομιλίας του προγράμματός του, θα χρεωθεί £0,75, αντί για £3,75 με τα προγράμματα που ίσχυαν ως τώρα, με κέρδος 80%.

Αντίστοιχα, ένας Ιταλός συνδρομητής καρτοκινητής τηλεφωνίας που ταξιδεύει στην Γαλλία και πραγματοποιεί κλήση δέκα λεπτών πίσω στην Ιταλία, θα χρεωνόταν €10,00 με τα ισχύοντα προγράμματα και μόλις €2,15 με το Vodafone Passport, κερδίζοντας και πάλι περίπου 80%. Όσο περισσότερο μιλάει ο πελάτης, τόσο περισσότερο συμφέρουσα είναι η κλήση, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Το Vodafone Passport θα είναι διαθέσιμο από την 1η Ιουνίου για πελάτες σε Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Ολλανδία, Ισπανία και Σουηδία. Στη διάρκεια του καλοκαιριού το Vodafone Passport θα λανσαριστεί και στην Αλβανία, Αυστραλία, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Μάλτα, Νέα Ζηλανδία, Πορτογαλία και Βρετανία.

Οι συνδρομητές που επιθυμούν να κάνουν χρήση της νέας υπηρεσίας περιαγωγής θα πρέπει να έρθουν σε επαφή με τα τοπικά τους δίκτυα προκειμένου να ενημερωθούν για τις χρεώσεις και τους όρους χρήσης.