Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 18 Μαΐου 2005 14:39

Γ. Σουφλιάς: Ανοικτό το ενδεχόμενο κατάργησης των ημιυπαίθριων χώρων

Ανοικτό άφησε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς, το ενδεχόμενο να καταργηθεί στο εξής η κατασκευή ημιυπαίθριων χώρων.

Αναφερόμενος στο θέμα που έχει δημιουργηθεί με τη δήλωση των ημιυπαίθριων στο Ε9, ο κ. Σουφλιάς δηλωσε χαρακτηριστικά: «Παραβιάζεται ο νόμος; Αρα είναι αυθαίρετα. Αυτό που έχω σκεφτεί είναι ότι με το νέο θεσμικό πλαίσιο για τα πολεοδομικά πρέπει να μη δίνουμε αφορμή για τέτοιες αυθαιρεσίες». «Σκέφτομαι», σημείωσε ο κ. υπουργός, «αν επιτρέπεται πολεοδομικά από δω και πέρα να δίνουμε τη δυνατότητα για δημιουργία ημιυπαίθριων χώρων».

Όπως επίσης διευκρίνισε ο κ. Σουφλιάς, το θέμα των αυθαιρέτων δεν είναι θέμα του ΥΠΕΧΩΔΕ, αλλά των δήμων και των νομαρχιών όπου και ανήκουν οι πολεοδομικές υπηρεσίες.

Εξάλλου, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ διέψευσε τα δημοσιεύματα περί δήθεν διαφωνιών του στην Κυβερνητική Επιτροπή σχετικά με το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την αξιολόγηση των Πανεπιστημίων. Όπως εξήγησε, η μόνη διαφοροποίηση που υπάρχει, είναι στο θέμα των αξιολογητών στην εξωτερική αξιολόγηση. «Αυτό ήταν μια επισήμανσή μου στη συζήτηση, και δεν καταλαβαίνω γιατί πήρε τέτοια διάσταση το θέμα», παρατήρησε ο κ. Σουφλιάς.