Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 18 Μαΐου 2005 16:41

Στην ενίσχυση της διεθνούς παρουσίας της στοχεύει η Intracom

Την έμφαση της Intracom στον τομέα των υπηρεσιών εξήγγειλε μεταξύ άλλων ο διευθύνων σύμβουλος κ. Γιώργος Δεληγιάννης κατά τη διάρκεια επίσκεψης δημοσιογράφων στις εγκαταστάσεις της εταιρείας.

Όπως ανέφερε ο κ. Δεληγιάννης, η εταιρεία δίνει έμφαση στις διεθνείς δραστηριότητές της. Ειδικότερα, το ανεκτέλεστο των συμβάσεων που έχει υπογράψει στο εξωτερικό ανέρχεται στα 600 εκατ. ευρώ (ΕΕ, Αγγλία, Γερμανία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Μολδαβία και Αλβανία).

Παράλληλα ο διευθύνων σύμβουλος της Ιntracom ανέφερε ότι η εταιρεία αξιολογεί τέσσερις νέες περιπτώσεις εξαγορών και παράλληλα εξετάζει τη δραστηριοποίησή της στη Ρωσία. Στη Βουλγαρία προχώρησε στην πώληση της συμμετοχής της στην εταιρεία Bulfon γιατί δεν ήταν πλέον κερδοφόρα, ενώ σε ό,τι αφορά τη Cosmorom στη Ρουμανία, η διοίκηση είναι αισιόδοξη ότι σύντομα θα επιτευχθεί οικονομικός διακανονισμός. Η διοίκηση εξετάζει επίσης την πώληση της τoυρκικής εταιρείας πληροφορικής Gantek.

Το 2004 οι ενοποιημένες πωλήσεις ανήλθαν στο ποσό των 620,4 εκατ. ευρώ. Οι διεθνείς δραστηριότητες ανήλθαν στο 45% του κύκλου εργασιών, ενώ θα παρουσιάσουν αύξηση 50 - 55% το 2005. Παράλληλα στην περυσινή χρήση η εταιρία πέτυχε μείωση του δανεισμού από 623 εκατ. ευρώ το 2003 σε 334,5 εκατ. ευρώ το 2004.

Επίσης έγιναν περικοπές 750 θέσεων εργασίας στην Ελλάδα (μέσω εθελουσίας) στη μητρική εταιρεία. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Δελληγιάννης επεσήμανε ότι δεν υπάρχει σκέψη για δεύτερη εθελούσια έξοδο προσωπικού.