Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 18 Μαΐου 2005 16:56

Ενδιαφέρον Ιαπώνων για επενδύσεις σε ομόλογα και μετοχές του ΧΑ

Στις επαφές που είχαν μέλη της ελληνικής αποστολής που βρίσκεται στην Ιαπωνία, με επικεφαλής τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργο Αλογοσκούφη http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/05/16/1043387.htm , με ξένους θεσμικούς και χρηματοοικονομικούς οίκους, εκφράστηκε εκ μέρους των Ιαπώνων ενδιαφέρον για επενδύσεις σε ομόλογα του Δημοσίου και σε μετοχές του ΧΑ. Εγινε μάλιστα μεγάλη προσφορά από Ιάπωνες θεσμικούς επενδυτές να απορροφήσουν ειδική έκδοση δεκαετών ομολόγων ύψους 1 δισ. ευρώ.

Μιλώντας σε συνέδριο για την ελληνική οικονομία που παρακολούθησαν περισσότεροι από 100 εκπρόσωποι ιαπωνικών επιχειρήσεων, ο κ. Αλογοσκούφης κάλεσε τους Ιάπωνες να επενδύσουν στην αναπτυσσόμενη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, έχοντας ως έδρα την Ελλάδα.

Σε συνάντηση που είχαν ο κ. Αλογοσκούφης και ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Πέτρος Δούκας με τον Ιάπωνα υπουργό Οικονομικών Σανταγκούζου Τανιγκάγκι, συζητήθηκε το θέμα της αποφυγής της διπλής φορολογίας, καθώς και η επανέναρξη της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Αθήνα - Τόκιο.

Πηγή: ΑΠΕ