Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 23 Μαΐου 2005 12:37

Πλέον του 20% οι απώλειες των hedge funds, Quadriga και Bailey Coates

ΖΗΜΙΕΣ, υψηλότερες του 20%, σημείωσαν τα κεφάλαια επιχειρηματικού ρίσκου – hedge funds – εταιρειών, όπως της Quadriga Capital Management Inc. και της Bailey Coates Asset Management LLP, μετά το σάλο που ξέσπασε στις αγορές, από την προς τα κάτω αναθεώρηση της πιστοληπτικής ικανότητας των αμερικανικών αυτοκινητοβιομηχανιών, General Motor Corp. και Ford Motor Co.

To κεφάλαιο Quadriga Superfund C, ήταν 28,6% χαμηλότερα φέτος μέχρι τις 17 Μαΐου και το Superfund B, υποχώρησε κατά 23,2%, σύμφωνα με τα στοιχεία στο Web site της εταιρείας, που εδρεύει στη Βιέννη. Το Bailey Coates Cromwell Fund, υποχώρησε 20,1% τους τέσσερις πρώτους μήνες του 2005, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg News.

«Μερικά κεφάλαια επιχειρηματικού ρίσκου κινούνται στα όρια και έχουν κλείσει», ανέφερε ο Nigel Botlon, ο οποίος διαχειρίζεται περίπου 9 δισ. δολ. σε ευρωπαϊκές μετοχές με την Scottish Widows Investment Partnership, στο Εδιμβούργο.

Η πτώση των κεφαλαίων επιχειρηματικού ρίσκου Quadriga και Bailey Coates, έχει μέχρι στιγμής υπερβεί τον μέσον όρο της υποχώρησης τεσσάρων μηνών στο 1,6%, των κεφαλαίων που παρακολουθεί η Hennessee Group LLC, η εταιρεία συμβούλων που εδρεύει στη Ν. Υόρκη και παρακολουθεί τις αποδόσεις της βιομηχανίας. Η μείωση προκλήθηκε, καθώς τα hedge funds, τα οποία προσήλκυσαν το ποσόν των 27,4 δισ. δολ. το πρώτο τρίμηνο, ωθώντας τα περιουσιακά στοιχεία του κλάδου σε περισσότερα από 1 τρισ. δολ., για πρώτη φορά, σύμφωνα με την Hedge Fund Research Inc., με έδρα το Σικάγο.