Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 24 Μαΐου 2005 09:09

Aνοδικά, για δεύτερη ημέρα, κινείται η τιμή του πετρελαίου

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκε για δεύτερη ημέρα η τιμή του αργού πετρελαίου στη Ν. Υόρκη, καθώς, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, οι θερμοκρασίες αυτό το καλοκαίρι, θα είναι υψηλότερες από το φυσιολογικό, στις περισσότερες περιοχές των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα οι εκδρομείς, να αυξήσουν τις αποδράσεις τους, σε συνδυασμό με την αύξηση της ζήτησης ηλεκτρικής ενεργείας για τη χρήση κλιματιστικών στα γραφεία και τα σπίτια.

Η ζήτηση της βενζίνης ενδέχεται να αυξηθεί, μετά την χθεσινή πρόβλεψη της WSI Corp., ότι σε κάθε περιοχή των ΗΠΑ, εκτός των παραλιακών περιοχών της Ν. Αγγλίας και του Βορειοδυτικού Ειρηνικού, θα επικρατήσουν υψηλότερες θερμοκρασίες, απ' ό,τι συνήθως, μέχρι τον Αύγουστο. Η ζήτηση του καυσίμου συνήθως γίνεται εντονότερη, μεταξύ του εορτασμού της Memorial Day στις 30 Μαΐου και του εορτασμού της Labor Day, στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Ιουλίου, σημείωσε αύξηση 33 σεντς, ποσοστό 0,7%, φθάνοντας στα 49,49 δολ. το βαρέλι, στις ηλεκτρονικές – μετά τη συνεδρίαση – συναλλαγές, στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης. Διαπραγματεύθηκε στα 49,39 δολ. το βαρέλι στις 12:45' μ.μ., ώρα Σιγκαπούρης.

Χθες, τα συμβόλαια του Ιουλίου σημείωσαν αύξηση 51 σεντς, ποσοστό 1,1%, φθάνοντας στα 49,16 δολ. το βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο για πρώτη ημέρα, σε σύνολο τεσσάρων ημερών. Οι τιμές ανέκαμψαν, μετά την υποχώρησή τους στα χαμηλότερα επίπεδα των 48,05 δολ. το βαρέλι, κατά την έναρξη της συνεδρίασης στις ΗΠΑ.