Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 25 Μαΐου 2005 11:42

Mitsubishi Tokyo: 8% η μείωση των κερδών μετά τη συγχώνευση με την UFJ

ΜΕΙΩΣΗ, σε ποσοστό της τάξης του 8%, ανακοίνωσε ότι θα εμφανίσει μετά τη συγχώνευσή της η Mitsubishi Tokyo Financial Group Inc., με την UFJ Holdings Inc., εξ αιτίας των επισφαλών δανείων.

Τα κέρδη ανά μετοχή το δωδεκάμηνο που λήγει στις 31 Μαρτίου του 2006, θα υποχωρήσουν στα 47.008 γιέν από 51.086 γιέν ανά μετοχή, που ήταν κατά τη χρήση που μόλις έληξε. Η πρόβλεψη, δεν περιλαμβάνει τα αποτελέσματα της UFJ Holdings το πρώτο εξάμηνο, καθώς οι δύο τράπεζες δεν θα συγχωνευθούν μέχρι τον Οκτώβριο.

Τα καθαρά κέρδη θα ανέλθουν σε 400 δισ. γιέν (3,72 δισ. δολ.) το δωδεκάμηνο που λήγει στις 31 Μαρτίου, από 338,4 δισ. γιέν κατά τη χρήση που μόλις έκλεισε, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Η πρόβλεψη, δεν περιλαμβάνει τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου της UFJ, καθώς η συγχώνευση δεν πρόκειται να γίνει μέχρι τον Οκτώβριο.

Η Mitsubishi και η UFJ Financial Group Inc., πρέπει να αυξήσουν τα έσοδά τους, προκειμένου να ανταγωνιστούν τις ξένες τράπεζες, όπως την Citigroup Inc. και τη HSBC Holdings Inc., σύμφωνα με τον διαχειριστή κεφαλαίων, Hiroyoshi Nakagawa. Από τη στιγμή που η νέα τράπεζα θα έχει περισσότερα περιουσιακά στοιχεία από τη Citigroup, η συνδυασμένη χρηματιστηριακή αξία των δανειστριών, ύψους 80 δισ. δολ., θα είναι μόλις κατά 1/3 υψηλότερη.

«Η τράπεζα, χρειάζεται να δημιουργήσει συνεργίες μεταξύ των τραπεζικού συστήματος και του αντίστοιχου της αγοραπωλησίας μετοχών», ανέφερε ο Nakagawa, ο οποίος διαχειρίζεται 3,5 δισ. δολ. σε μετοχές με την Societe Generale Asset Management (Japan) Co., στο Τόκυο, πριν από την ανακοίνωση, συμπληρώνοντας: «Στην παρούσα φάση, δεν είναι ελκυστική η μετοχή της, σε επίπεδο παραγωγής εσόδων».

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Mitsubishi Tokyo, Nobuo Kuroyanagi, 63 ετών, ο οποίος θα ηγηθεί της νέας τράπεζας, στοχεύει να κατακτήσει μία από τις πέντε πρώτες θέσεις των μεγαλύτερων τραπεζών στον κόσμο, από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας.

Οι μετοχές της Mitsubishi Tokyo παρέμειναν αμετάβλητες σήμερα στο Χρηματιστήριο του Τόκυο, στις 904.000 γιέν η μία.