Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 25 Μαΐου 2005 12:16

Ικτίνος: Στρατηγική συνεργασία με κινεζική εταιρεία

Σύμβαση στρατηγικής συνεργασίας με την κινεζική εταιρεία Universal Marble and Granite Group Ltd υπέγραψε η Ικτίνος Ελλάς για την αποκλειστική αντιπροσώπευση και διάθεση του μονοπωλιακού μαρμάρου Golden Spider στις αγορές τις Κίνας, του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το μάρμαρο Golden Spider το οποίο διαθέτει κατ' αποκλειστικότητα η Ικτίνος, εξορύσσεται στον Πλατανότοπο Καβάλας μέσω της θυγατρικής της Ικτίνος Λατομική Α.Ε. και προωθείται τόσο στις αγορές του εξωτερικού όπου έχει μεγάλη απήχηση, όσο και στην εγχώρια αγορά όπου έχει χρησιμοποιηθεί σε πολλά και αξιόλογα κτίρια.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, κατά την τελευταία τετραετία, οι πωλήσεις του Golden Spider σε κυβικά μέτρα παρουσιάζουν μέση ετήσια αύξηση της τάξεως του 54%.

Η εταιρεία Universal Marble and Granite Group Ltd εξειδικεύεται σε ειδικές εφαρμογές μαρμάρων και μέσω της συμφωνίας αυτής με την Ικτίνος αναλαμβάνει την προώθηση του μαρμάρου Golden Spider στη μεγάλη κινέζικη αγορά, η οποία έχει δείξει σημαντικό ενδιαφέρον τοποθετώντας ήδη το μάρμαρο αυτό σε σημαντικά έργα.

Τα έσοδα της Ικτίνος Ελλάς Α.Ε. από τη συνεργασία αυτή εκτιμώνται για τον πρώτο χρόνο σε 1.000.000 ευρώ, ενώ αναμένεται ότι οι ρυθμοί αύξησης των πωλήσεων θα ακολουθήσουν ανοδική πορεία τα επόμενα χρόνια.

Η συμφωνία με την κινεζική εταιρεία εντάσσεται στον ευρύτερο στρατηγικό σχεδιασμό της Ικτίνος μέσω του οποίου προσδοκά να αναδείξει τις προοπτικές ανάπτυξης και τη σημαντική δυναμική της στο μέλλον.