Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 26 Μαΐου 2005 11:13

Χ.Α.: Σημαντική άνοδος για τη μετοχή του ΟΤΕ

Oι θετικές εξελίξεις σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου του ΟΤΕ http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/05/26/1054564.htm και το ασφαλιστικό των τραπεζών, σε συνδυασμό με τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα του ΟΤΕ http://www.naftemporiki.gr/news/static/05/05/26/1054585.htm οδηγούν σε σημαντική άνοδο το βασικό χρηματιστηριακό δείκτη.

Αυτή την ώρα (11:05%) ενισχύεται κατά 1,17% έχοντας φθάσει τις 2.956,21 μονάδες.

H μετοχή του ΟΤΕ σημειώνει μεγάλη άνοδο κατά 3,71% και έχει διαμορφωθεί στα 14,54 ευρώ. Ανοδο μεγαλύτερη του 3% καταγράφει και ο τίτλος του ΟΠΑΠ.

Ο τζίρος φθάνει τα 13,8 εκατομμύρια ευρώ, ενώ από το σύνολο των μετοχών που έχουν αλλάξει χέρια, 73 ενισχύονται, 34 υποχωρούν και 50 παραμένουν αμετάβλητες.

«Μετά από ένα μακρύ χρονικό διάστημα αβεβαιότητας που ταλάνισε τους καταλυτικούς κλάδους των τραπεζών και τηλεπικοινωνιών, οι χθεσινές σημαντικές εξελίξεις στο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου του ΟΤΕ και στο ασφαλιστικό των τραπεζών αίρουν τις ανησυχίες των εμπλεκόμενων στα χρηματιστηριακά δρώμενα, δημιουργώντας παράλληλα τις συνθήκες για ένα ανοδικό ξέσπασμα του ΓΔ», αναφέρει μεταξύ άλλων η Fortius Finance στο πρωινό της σχόλιο.

«Μπορεί να μην επιτεύχθηκε μια ενιαία λύση στο ασφαλιστικό των τραπεζών και να προωθούνται από την κυβέρνηση, οι μεμονωμένες λύσεις στις περιπτώσεις της Εμπορικής και της Αγροτικής Τράπεζας, αλλά πλέον το σημαντικό αυτό θέμα βαίνει προς την ολοκλήρωσή του, καθώς οι υπόλοιπες τράπεζες θα πρέπει πλέον να προωθήσουν τις δικές τους λύσεις στο ασφαλιστικό ζήτημα».

»Στο προσκήνιο ωστόσο σήμερα αναμένεται να βρεθεί η μετοχή του ΟΤΕ, καθώς εκτός των αποτελεσμάτων που θα ανακοινωθούν πρίν την έναρξη της συνεδρίασης, η συμφωνία της διοίκησης του Οργανισμού και της ΟΜΕ-ΟΤΕ για το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου 5.500 εργαζόμενων και την ουσιαστική άρση της μονιμότητας αποτελεί αναμφισβήτητα μια θετική εξέλιξη, ανοίγοντας παράλληλα το δρόμο για ανάλογες συμφωνίες και στις υπόλοιπες ΔΕΚΟ. Κατά συνέπεια εκτιμούμε ότι το ΧΑ, ανεξαρτήτως της πορείας των ξένων δεικτών, θα οδηγηθεί σε υψηλότερα επίπεδα με πρώτο σημείο αναφοράς τις 1.653 μονάδες για το FTSE/ASE-20 και τις 2.965 μονάδες για το ΓΔ».